• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Međunarodno tržište: Nafta pojeftinila nakon sastnaka Si Đinpinga i Džozefa Bajdena

Autor Dušan Volaš

Akcije na azijskim berzama danas su oslabile, a nafta je pojeftinila poslije sastanka kineskog i američkog predsjednika Si Đinpinga i DŽozefa Bajdena.

 Nafta Izvor: Shutterstock

Bajden i Si održali su prvi sastanak licem u lice u prethodnih godinu dana i obećali da će stabilizovati napet odnos između dvije najveće svjetske ekonomije.

Barel "brent" nafte pojeftinio je za 78 centi i sada košta 80,4 dolara. Barel sirove nafte na njujorškoj berzi jeftiniji je za 1,6 dolara i sada se prodaje za 76,66 dolara, prenio je AP.

Američki dolar ojačao je na 151,42 japanskih jena sa 151,38 jena, a evro je oslabio prema američkoj valuti na kurs od 1,0845 dolara sa 1,0848 dolara.

Berzanski indeks u Hong Kongu opao je za 1,4 odsto, u Šangaju za 0,7 odsto, a u Tokiju za 0,3 procenta. Indeks berze u Seulu ojačao je za 0,1 odsto.

Si i Bajden postigli su skromne sporazume o borbi protiv ilegalnog fentanila i ponovnom uspostavljanju vojnih komunikacija između dvije zemlje.

Neslaganja oko ekonomske konkurentnosti i globalnih bezbjednosnih prijetnji i dalje postoje, ali je Bajden rekao da su se dogovorili da "dignu slušalicu" i razgovaraju ako se pojave hitna pitanja.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE