• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Uzmi TAG, prođi brže": Uređaj za elektronsku naplatu putarine jeftiniji 60 odsto

Autor Dragana Božić

U okviru akcije , koja počinje danas i traje do 29. februara, učesnici u saobraćaju mogu nabaviti TAG uređaj za elektronsku naplatu putarine za svega 16 KM, odnosno 60 odsto jeftinije.

 142068.jpg Izvor: Autoputevi RS

Vršilac dužnosti direktora preduzeća "Autoputevi Republike Srpske" Nedeljko Ćorić je napomenuo da je cijena TAG-a do sada bila 40 KM.

On je novinarima u Banjaluci izjavio da se akcija sprovodi s ciljem animiranja vozača da se orijentišu na elektronsku naplatu putarine (ENP), koja je jedna od kvalitetnijih usluga jer omogućava brži prolazak kroz naplatne stanice.

Ćorić je naveo da je za 11 mjeseci ove godine od putarine naplaćeno 32,85 miliona KM, od čega ENP u naplati ima učešće od 26 odsto.

"Aktivnosti ovog preduzeća biće usmjerene i na rast udjela beskontaktnog plaćanja na auto-putevima korištenjem TAG uređaja", rekao je Ćorić i najavio povećanje broja mjesta na kojima je moguće nabaviti ove uređaje.

On je rekao i da su "Autoputevi Srpske" uputili inicijativu prema Vladi Republike Srpske da se odobri da, povodom 9. januara – Dana Republike Srpske, putarina ne bude naplaćivana na auto-putevima.

Profesor na novosadskom Univerzitetu Nenad Ruškić naveo je da se prednost korištenja elektronske naplate putarine ogleda u tome što se korisnik TAG uređaja ne zaustavlja na naplatnim stanicama i samim tim ne gubi vrijeme u velikoj gužvi.

Raškić je rekao da su tu i prednosti koje se tiču cijena i popusta na ENP, kao i manji utrošak goriva. 

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bole

Gdje se mogu kupiti TAG uređaji?

MONDO REPORTAŽE