• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova runda razgovora o CIJENI HLJEBA u RS: ŠULIĆ se sastaje sa privrednicima i PEKARIMA

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Danas će biti održan novi sastanak ministra trgovine i turizma Republike Srpske Denisa Šulića sa delegacijama Privredne komore Srpske i mlinsko-pekarskog sektora Srpske.

 Hljeb Izvor: Shutterstock

Temka razgovora biće niža cijena hljeba od brašna tip 500 kao i problem njegove gramaže, najavljeno je u nedjelju.

"Vlada Srpske je pripremila određena rješenja, ali želimo da ih u najvećoj mogućoj mjeri uskladimo sa predstavnicima mlinsko-pekarske industrije i Privredne komore s ciljem da građani Srpske imaju jeftiniji hljeb kao osnovnu životnu namirnicu", rekao je Šulić najavljujući sastanak.

On je izrazio nadu da će se iznađi zajednički stav, ističući da će, ukoliko do toga ne dođe, Vlada Srpske u skladu sa svojim nadležnostima naći najpovoljnije rješenje.

Predsjednik Područne Privredne komore Banjaluka Goran Račić, koji predvodi delegaciju Privredne komore Srpske na ovim razgovorima, izjavio je da je još rano govoriti o tome da li su stavovi približeni.

"Idemo da sutra nađemo neko kompromisno rješenje", rekao je Račić Srni.

Ministar traži socijalnu kartu

Prethodni sastanak na kojem je razgovarano o mogućnosti definisanja jeftinije cijene hljeba od brašna tip 500 i njegove gramaže, održan je u ponedjeljak, 19. februara, kada je i dogovoreno da se razgovori nastave. Šulić je tada rekao novinarima da je u pripremi uredba o cijeni osnovnog hljeba tip 500 i da će se tražiti način i kalkulacija kako bi zajednički definisali cijenu i gramažu.

"Ono što su nam dali kao prijedlog, a na čemu i ja insistiram, jeste da se u što kraćem roku napravi socijalna karta kako bi se znao obuhvat građana", rekao je Šulić, dodajući da će određivanje obuhvata biti jedna od tema narednog sastanka.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE