• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada RS donijela odluku: Maksimalna cijena hljeba u RS 1,9 KM

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Ministarstvo trgovine i turizma u RS odlučilo je da maksimalna cijena hljeba napravljenog od brašna "tipa 500" u Republici Srpskoj može biti 1,90 KM, rekao je ministar Denis Šulić nakon današnje sjednice Vlade.

 Recept za hrskav domaći hljeb i kruh Izvor: Shutterstock

"S obzirom na to da nismo mogli postići dogovor sa pekarima po pitanju cijene hljeba Ministarstvo je donijelo odluku da maksimalna cijena hljeba može biti 1,9 KM", rekao je Šulić.

Privredni subjekti ne mogu vršiti promet navedenog proizvoda po cijeni iznad propisane cijene, ali mogu po cijeni ispod propisane cijene.

"Inspekcijski nadzor nad primjenom ove odluke vrši Republička uprava za inspekcijske poslove posredstvom republičkog tržišnog inspektora i tržišnog inspektora u jedinicama lokalne samouprave u skladu sa ovlaštenjima propisanim zakonom i propisom kojim se uređuje inspekcijski nadzor. Osnovni razlog za donošenje Odluke o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena na području Republike Srpske, jeste veći rast cijena hljeba na tržištu Republike Srpske, a namjera Vlade je da na ovaj način utiče na zaštitu životnog standarda najugroženijih kategorija stanovništva", navodi se u saopštenju Vlade RS.

Na sastanku predstavnika Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, republičke Privredne komore i proizvođača pekarskih proizvoda u ponedjeljak nije postignut dogovor o nižoj cijeni hljeba od brašna tipa 500 i njegovoj gramaži.

Šulić je dodao da će osnovni cilj ovakve mjere Vlade i Ministarstva biti da se cijena hljeba ogranični na prihvatljivu cijenu.

Evo šta o svemu kažu predstavnici pekara - ČITAJTE OVDJE.

(MONDO)

Povezano

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

niko_i_neko

Sada slijedi smanjenje gramaže hljeba ili će doći do nestašice hljeba koji se pravi od brašna "tipa 500" jer će pekari, naravno, smanjiti proizvodnju ovog hljeba. NIKAD, NIKO na vlasti nije radio u korist građana to je svima JASNO! A ti Šuliću, ne blamiraj se više svojim odlukama. Nemaš ti ni godina a ni umnog kapaciteta da bi uradio nešto dobro!

Zole

Odlično ,sada će štruca biti 400 grama. Ko je pekarima još doskočio, špekulanti prvorazredni

MONDO REPORTAŽE