• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Planirana izgradnja 600 stanova i drugih objekata: Ovako će izgledati opustošeni kompleks kod nekadašnje Mljekare (FOTO)

Autor Dušan Volaš

Na jednoj od najatraktivnijih i najvećih parcela udaljenih samo kilometar od centra Banjaluke planirana je izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa.

 Mljekara Malta Banjaluka izgradnja zgrada Izvor: Screenshot

Vedran Jarić, sin vlasnika preduzeća "Aragosta Invest" predstvaio je javnosti kako će izgledati budući stambeno poslovni kompleks u krugu nekadašnje Mljekare u Banjaluci.

Na navedenoj lokaciji je predviđena gradnja odo 600 stanova ali i drugih pratećih objekata.


Podsjećamo, Veljko Jarić, vlasnik navedenog preduzeća 2022. godine je kupio zemljište nekadašnje "Mljekare", a riječ je o 20.000 kvadratnih metara zemljišta na lokaciji Malta koje je ranije bila u fokusu investitora i graditelja.

Kompleks nekadašnje "Mljekare" jedna je od najatrakitvnijih građevinskih parcela u Banjaluci. U blizini je Tržni centar "Delta", a cijela parcela ima više hiljada kvadrata.


Veljko Jarić je ranije rekao kako mu je plan da 2023. godine kerene sa radovima izgradnje stambeno – poslovnog kompleksa.

"Planirano je da radovi krenu sljedeće godine, ako ne bi izbio kakav treći svjetski rat. Ovu godinu ćemo iskoristiti da sve pripremimo u smislu projektivanja, usklađivanja sa planom Banjaluke, obezbjeđivanja uslova. To je ozbiljan i veliki kompleks, a prije definisanja definisanja uslova gradnje, dogovaram i usaglašavam sa Gradom sve detalje, nakon kojih tražim građevinsku dozvolu“, objasnio je Jarić prije dvije godine za banjalučki Capital.

Izvor: Arhiva

Banjalučka "Mljekara" je privatizovana krajem 2004. godine, kada je državni kapital prodan subotičkoj "Mlekari" za 500.000 KM, uz obavezu ulaganja od 13 miliona KM, povećavanje proizvodnje, zadržavanje radnika i pretežne djelatnosti.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE