• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SAVJET MINISTARA USVOJO ZAKLJUČAK: BiH i Srbija zajedno grade željeznički koridor

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Savjet ministara usvojio je zaključak kojim se prihvata rezultat pregovora između BiH i Srbije o zajedničkoj izgradnji željezničkog koridora od Doboja preko Tuzle i Zvornika prema Srbiji, rekao je danas ministar transporta i komunikacija u Savjetu ministara Edin Forto.

 BiH i Srbija zajedno grade željeznički koridor  Izvor: MONDO

Forto je naveo da je ovo jedan od rijetkih primjera da dvije zemlje zajedno traže finansiranje međunarodnog koridora za transport, te izrazio nadu da će usvajanje ovog sporazuma pomoći da se pronađu potrebna sredstva.

"Prvobitne procjene kažu da je /vrijednost/ 400 miliona evra, ali vjerovatno će biti i više. To je ono što nam treba, ulaganje u infrastrukturu i budućnost", rekao je Forto novinarima nakon sjednice Savjeta ministara.

Govoreći o prvoj tranši iz Plana rasta, Forto je istakao da to može biti ozbiljna finansijska injekcija građanima i privredi BiH, ali da potrebni uslovi za dobijanje ove tranše nisu ispunjeni.

"Ono što se desilo je da nismo na vrijeme isporučili ono što je bilo potrebno i prvi voz je otišao. Ne bih rekao da smo izgubili bilo šta od tih sredstava, jer nas niko ne sprečava da sutra pošaljemo usaglašeni Plan reformi u vezi sa Planom rasta i možda bismo čak mogli stići voz koji je otišao juče", rekao je Forto.

On kaže da se "ne može 100.000 stranica gusto kucanog teksta zakona i podzakonskih akata donijeti tako što se za svaki red čeka odluka neke vlade", ocijenivši da je BiH "pala na prvom testu EU".

"Sad treba da vidimo znamo li se popraviti", zaključio je Forto.

(MONDO/SRNA)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE