• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gorenje zatvara jedan pogon u Sloveniji

Autor Dušan Volaš

Slovenački proizvođač kućnih aparata Gorenje je objavio da će sljedeće godine zatvoriti pogon za proizvodnju komponenti za frižidere u Rogatcu u Sloveniji i naveo da tamošnja fabrika više nije konkurentna.

 Gorenje zatvara jedan pogon u Sloveniji Izvor: MONDO arhiva

Frižideri i zamrzivači za koje pogon u Rogatcu proizvodi komponente se već godinama proizvode u drugoj fabrici firme Gorenje u Valjevu, prenosi STA.

"Mi smo pod velikim cjenovnim pritiskom u proizvodnji kućnih aparata, tako da ćemo nakon zatvaranja fabrike u Rogatcu nabavljati komponente od spoljnih dobavljača", dodaje Gorenje.

Kompanija ima 120 zaposlenih u Rogatcu. Radnici koji se odluče za rad u Velenju mogu da računaju na poseban bonus na platu i organizovani autobuski prevoz između dvije lokacije, dok će zaposleni koji ne prihvate ovu opciju dobiti otpremnine.

Proizvodnja u pogonu Rogatec će biti znatno smanjena do kraja 2024, dok je potpuno zatvaranje najavljeno za avgust 2025.

Gorenje je od 2018. godine u vlasništvu kineske firme Hisense koja ima tri proizvodna pogona u Sloveniji – Velenje, Šoštan i Rogatec, kao i fabriku u Valjevu i još jedan proizvodni pogon u Češkoj.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE