• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Investicija vrijedna 200 miliona maraka: Jarić o izgradnji luksuznog kompleksa kod bivše banjalučke "Mljekare"

Autor Nikolina Damjanić

Kompanija “Aragosta Invest” na proljeće bi trebalo da počne sa izgradnjom luksuznog stambeno-poslovnog kompleksa na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Banjaluci, na prostoru bivše "Mljekare", potvrdio je sin vlasnika i zamjenik direktora ove kompanije Vedran Jarić.

 Vedran Jarić o stambenom objektu kod Mljekare Izvor: Screenshot

„Naš plan je da počnemo na proljeće iduće godine, u martu, aprilu, a rok završetka zavisi od toga da li ćemo raditi fazno ili sve odjednom, a to najviše zavisi od prodaje i potražnje u tom trenutku“, istakao je Jarić za Bloomberg Adria.

Početak izgradnje ovog kompleksa zavisi i od drugih stvari, počevši od ekonomske situacije u zemlji, ali i od globalnih kretanja na koja smo, kako kaže Jarić, svi vezani.

"To je ogroman kompleks, investicija preko 200 miliona KM, razgovaramo s bankama o praćenju tog projekta, tako da i od toga zavisiti da li ćemo krenuti fazno ili odjednom“, navodi on i dodaje da je rok za završetak čitavog projekta četiri godine.

Predviđeno je da se gradi u četiri faze, a Jarić tvrdi da je u pitanju jedinstven kompleks kakav Banjaluka do sada nije imala.

„Kompleks će imati oko 600 stanova, ima 120.000 bruto kvadrata, u njemu ćete imati sve, otvorene i zatvorene bazene, saune, teretane, fitnese, sve za stanare zgrade. U okviru njega će biti velika poslovna zgrada, business tower“, objasnio je Jarić.

Glavno pitanje je očigledno za koliko vremena bi planiranih 600 stanova moglo da pronađe svoje kupce jer je, kako je potvrdio, potražnja za stanovima u blagom padu.

„Što se tiče potražnje stanova, trenutno je u blagom padu, cijene materijala i dalje skaču, tako da nije realno da u ovom trenutku dođe do spuštanja cijena stanova. Ako se usvoji da se ukida PDV za prvi stan, mislim da će potražnja opet da raste u narednom periodu. Mi smo gledali septembar prošle i ove godine i imali smo pad prodaje stanova od 15 odsto“, priznao je Jarić.

(Bloomberg Adria/MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE