• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pogledajte impresivan snimak Koridora Vc

Autor mondo.ba

Snimak Koridora Vc koji prolazi kroz Bosnu i Hercegovinu vodi vas na zanimljivo putovanje kroz BiH.

Impresivan doživljaj omogućava gledaocu da učestvuje u izgradnji puta, da se popne u metalnom kavezu iznad mosta u izgradnji i provoza se po završenim delovima autoputa u BMW Mini automobilu. Video je snimljen Kandao 3600 kamerom. 

Ukupne dužine od 700 km, Koridor Vc će povezati Bosnu i Hercegovinu sa lukom Ploče na jugu i Hrvatskom na sjeveru. Ukupna dužina puta kroz BiH je 335 km. Koridor će doprinijeti integraciji BiH u regionalnu i međunarodnu evropsku putnu mrežu.

Završetak koridora Vc očekuje se 2030. godine. Do danas je uloženo oko 1,1 milijardu evra, od čega je EBRD obezbijedila blizu 800 miliona evra.

Pored EBRD-a i Evropske investicione banke (EIB), veliki doprinos projektu daje i Evropska unija kroz Investicioni okvir za zapadni Balkan (WBIF) sa grantovima od skoro 120 miliona evra do sada, kao i OFID, Kuwait Fund, Italija i Taipei China.

Video sa 360 stepeni napisao je i predstavio Džonatan Vels (odeljenje za komunikacije EBRD-a), producirala ga je Zunz Production, a snimio Džek Čerčil iz Visualise (nagrađivani VR filmski stvaraoci).

Iskustvo je takođe dostupno u virtuelnoj stvarnosti.

Uživajte!

...
Izvor: Youtube/EBRD

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Koga briga

Koga briga, sto Dodik rece, za povezivanje sa HR i Federacijom. Nas prioritet je BG -BL i most u Gradisci kao i poboljsanje putne infrastrukture na istoku RS. Ove podvale o putevima Federacija-Hrvatska nas ne zanimaju.

MONDO REPORTAŽE