• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Republika Srpska će rekonstruisati puteve pomoću kineskog kredita

Autor Fena

Potpisan memorandum o razumijevanju sa kineskom kompanijom koji bi trebalo da rezultira obnovom putne mreže u Republici Srpskoj.

 Republika Srpska će rekonstruisati puteve pomoću kineskog kredita Izvor: mondo.ba

Vršilac dužnosti direktora "Puteva Republike Srpske" Nenad Nešić potpisao je danas memorandum o razumijevanju sa predstavnicima kompanije "China Railway 14th Bureau Group Co. LTD" iz Narodne Republike Kine.

Dokument definiše principi poslovne saradnje, koji se odnose na projektovanje, izgradnju i finansiranje ''Projekta rekonstrukcije i rehabilitacije putne mreže u RS“, saopšteno je iz tog javnog preduzeća.

Možda će vas zanimati

Predviđeno je da se u naredne tri godine izvrši rekonstrukcija i rehabilitacija svih magistralnih i regionalnih puteva prvog i drugog reda.

Za taj projekat planirana su ukupna finansijska sredstva u iznosu od 300 miliona evra na bazi kreditnog zaduženja sa rokom otplate od 15 godina i povoljnom kamatnom stopom, uz grejs period od tri godine.

Na sastanku je dogovoreno da se u narednom periodu okončaju sve aktivnosti predviđene Memorandumom o razumjevanju, kako bi se stekli uslovi da se, 15.aprila 2020. godine, u Kini potpiše ugovor kojim će započeti realizacija ''Projekta rekonstrukcije i rehabilitacije putne mreže u RS."

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE