• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trivić: Očekujem da iduća godina ne bude gora od ove

Autor SRNA

Predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Saša Trivić rekao je da je zadovoljan svim finansijskim pokazateljima u Srpskoj.

 Trivić nova godina da ne bude gora Izvor: Mondo/Goran Sivački

Trivić je rekao da je u Republici Srpskoj zabilježen samo pad proizvodnje koji je izazvan faktorima iz inostranstva.

"Očekujem da iduća godina ne bude gora od ove", rekao je Trivić novinarima u Banjaluci nakon prijema, koji je predsjednik Srpske Željke Cvijanović, povodom 9. januara, Dana Republike Srpske, organizovala za delegacije privrednika, sportista, studenata i nagrađenih učenika, kulturnih i naučnih radnika i predstavnika izdavača iz Srpske, Saveza nacionalnih manjina i medija.

Pročitajte i ovo



On je istakao da je neformiranje Savjeta ministara najviše uticalo na nepovoljan kreditni rejting BiH, zbog čega je privreda skuplje platila svoje kredite.

"Nadamo se da će agencije koje ocjenjuju kreditni rejting ubuduće uvidjeti da je situacija znatno bolja nego ranije. Juče smo imali sastanak u Savjetu ministara i sve što smo dogovorili je neka pozitivna poruka sa nivoa BiH privredi da će stanje biti bolje", naveo je Trivić.

On je istakao da su juče u Sarajevu na sastanku predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije sa članovima delegacija Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske i Udruženja poslodavaca Federacije BiH otvorili pitanja o desetak stvari koje godinama nisu rješavane, zbog čega će biti formirane radne grupe koje će rješavati poreske probleme, zaštititi domaću proizvodnju i drugo.

"U budućnosti najvažnije su obrazovanje i tehnološki razvoj privrede, a reforma obrazovanja je već krenula. Sa Vladom pregovaramo kako doći do novog izvora sredstava za tehnološki razvoj privrede, a ovih dana očekuje se nova kreditna linija sa niskim kamatama i dugim rokom otplate koji će biti finansijska baza za tehnološki razvoj privrede", pojasnio je Trivić.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE