• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prevoznici iz RS: Obustavićemo sav transport iz EU

Autor mondo.ba

Prevoznici iz Republike Srpske upozoravaju da će obustaviti sav transport ka i iz Evropske unije zbog dugotrajnih procedura koje je zbog virusa korona prevashodno uvela Hrvatska.

 Prevoznici iz RS: Obustavićemo sav transport iz EU Izvor: MONDO, Lana Stošić

Predsjednik Udruženja prevoznika RS Nikola Grbić rekao je za televiziju "N1" da trpe velike gubitke, izlažu opasnosti vozače, čekaju po tri dana u Hrvatskoj kako bi se napravio konvoj, koji će hrvatske vlasti propustiti u Bosnu i Hercegovinu.

"Znamo kakve posljedice mogu biti ukoliko posegnemo za ovim mjerama. Posebno će biti teško zbog uvoza životnih namirnica. Tražimo sastanak sa Privrednom komorom RS, Vladom i Ministarstvom saobraćaja, kao i nadležnima u Savjetu ministara, Ministarstvu komunikacija i transporta BiH, našim diplomatama. Sastanak smo inicirali što prije, nedjelju, ponedjeljak", naglasio je.

Grbić kaže da je neprihvatljivo ponašanje Hrvatske koja koridorima propušta kamionske konvoje, te vozače i robu zadržava i po tri dana.

Zbog svega očekuju da ih diplomatskim tokovima Bosna i Hercegovina pokuša zaštititi, te riješi probleme transporta roba sa susjedima, posebno Hrvatskom.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE