• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj "korona rata": Čapljina i Trebinje povlače odluke o zabrani uvoza robe

Autor mondo.ba

Zabrana uvoza robe i tranzita kamiona između Čapljina i Trebinja ukinuta je tokom današnjeg dana, potvrdio je gradonačelnik Čapljine i šef Štaba civilne zaštite tog grada Smiljan Vidić.

 Kraj "korona rata": Čapljina i Trebinje povlače odluke o zabrani uvoza robe Izvor: Guliver/GettyImagesPlus/iStock/Smederevac

Odluka o zabrani je povučena danas nakon vanrednog telefonskog sastanka koji je održao s gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem, piše portal "Kliks".

Dvojica gradonačelnika ovih hercegovačkih gradova su postigli dogovor o povlačenju spornih odluka koje su se odnosile na međusobnu zabranu uvoza robe i tranzit kamiona.

Podsjetimo da je Čapljina zabranila uvoz robe i tranzit kamiona iz Trebinja, nakon što je Krizni štab Trebinje 5. aprila, zbog pojave koronavirusa u Čapljini, donio odluku o zabrani uvoza robe iz tog grada, kojom su se opskrbljivale mnoge trgovine i tržnice u Trebinju.

Krizni štab grada Čapljine je naglasio kako su zabranu uvoza robe i tranzita kamiona uveli u cilju zaštite svojih stanovnika i zbog zabrinutosti uzrokovane koronavirusom te shodno pridržavanju svih mjera i preporuka nadležnih organa.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE