• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ogroman pad u prometu preko fiskalnih kasa u Srpskoj

Autor mondo.ba

Pandemija virusa korona je gotovo prepolovila promet preko fiskalnih kasa u Republici Srpskoj, koji je za četrdesetak dana od uvođenja prvih mjera pao za čak 391,9 miliona maraka.

 Promet fiskalne kase RS koronavirus Izvor: Mondo/Željko Svitlica

Prema podacima Poreske uprave RS ukupan promet preko fiskalnih kasa u Srpskoj u periodu od 16. marta, kada su uvedene prve mjere u borbi protiv širenja virusa korona u RS, pa do 26. aprila ove godine, kada je počelo postepeno ublažavanje mjera i omogućen rad određenih uslužnih djelatnosti i prodavnica, iznosio je 545,2 miliona maraka.

Ovo je za 391,9 miliona maraka manje u odnosu na isti period prošle godine, kada je iznosio 937,12 miliona KM, objavio je Glas Srpske.

Zaštitnici potrošača kažu da je promet smanjen, uprkos činjenici da su građani u prvim sedmicama ograničenja rada trgovačkih djelatnosti pohrlili u prodavnice i pravili kućne zalihe.

"Nije čudno što je promet pao, jer većina radnji nije radila, a kretanje građana je bilo ograničeno. Međutim, tek sada će biti vidljive posljedice krize. Februarske plate su isplaćene, radilo se i petnaestak dana u martu pa su ljudi dobili plate i može se reći da su imali šta da potroše. Problemi tek slijede, jer mnogi za april neće dobiti ni marku više od minimalca i sigurno je da će kupovati samo ono što im je prijeko potrebno," rekao je predsjednik Udruženja potrošača “Zvono” iz Bijeljine Jovan Vasilić.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE