• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I prijedorski "Arselor Mital" obustavio rad

Autor SRNA

Rudnik "Arselor Mital Prijedor" morao je prilagoditi svoje poslovanje smanjenoj potražnji čelika na svjetskom tržištu i privremeno smanjiti svoje aktivnosti na proizvodnji i otpremanju željezne rude, saopšteno je danas iz ove kompanije.

 I prijedorski "Arselor Mital" obustavio rad Izvor: Mondo/Goran Sivački

"Kako bi se osigurala održivost kompanije, preduzete su određene mjere kao odgovor na ovako nepredviđen pad u potražnji. Ove mjere uključuju prekid rada i slanje radnika na privremeno odsustvovanje sa posla", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se pojašnjava da je nepovoljna trenutna ekonomska situacija na svjetskom tržištu usljed pandemije uzrokovala i znatno smanjenje potražnje za čelikom koje je dovelo do smanjenja proizvodnje čelika u željezari Zenica, a time i do smanjenja potreba za željeznom rudom.

"Nadamo se da će se tržište s vremenom normalizovati i da ćemo što prije prevazići ovu situaciju", dodaje se u saopštenju rudnika "Arselor Mital Prijedor". 

Ranije danas, iz zeničke kompanije "Arselor Mital" saopšteno je da je, zbog velikog pada potražnje, bilo neophodno privremeno obustaviti rad pogona i uvesti mjeru privremenog prekida rada kako bi se obezbijedio opstanak kompanije tokom globalne ekonomske krize.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE