• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pitali smo građane da li planiraju koristiti turističke vaučere (VIDEO)

Autori mondo.ba Autori Bojana Živanić

Građane koje smo zatekli na ulicama Banjaluke smo pitali da li planiraju koristiti turističke vaučere u iznosu od 100 KM, koje će Vlada RS dijeliti punoljetnim građanima Republike Srpske, a kako bi ih iskoristili na nekoj turističkoj destinaciji unutar RS.

 turistički vaučeri RS putovanja  Izvor: Siniša Stanić/MONDO

Pitali smo ih  i da li planiraju ljetovati van granica BiH, ukoliko im okolnosti to dozvole.

Odgovori na našapitanja su bili različiti, pa su tako jedni pohvalili potez Vlade RS i kazali da će vaučere veoma rado iskoristiti, drugi ipak navode da je vrijednost vaučera jako mala, te da sa sobom povlači niz dodatnih troškova.

Takođe, kada su ljetovanja u inostranstvu u pitanju,neki se nadaju kako će imati priliku da nekoliko ljetnih dana provedu izvan BiH, dok drugi planiraju ostati u zemlji.

 Podsjećanja radi, u Ministarstvu trgovine i turizma RS su saopštili da će biti raspisan javni poziv putem kojeg će se dostavljati prijave radi učešća u realizaciji dodjele vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smještaja u ugostiteljskim objektima u Republici Srpskoj, kao i javni poziv koji će biti upućen građanima koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srpske.

„Pravo učešća na javnom pozivu imaće ugostitelji i turističke agencije koji ispunjavaju određene uslove koji će biti navedeni podzakonskim aktom, a pravo na prijavu za dodjelu vaučera imaće svaki punoljetni građanin koji ispunjava uslove koji će biti propisani podzakonskim aktom“, istakli su u Ministarstvu.

Vaučer u iznosu od 100,00 KM korisnik će moći jednom u toku 2020. godine koristiti za plaćanje usluge smještaja u ugostiteljskom objektu za smještaj van mjesta njegovog prebivališta.

Takođe je nedavno, ministarka trgovine i turizma Suzana Gašić istakla da će iskoristivost vaučera biti do 15. novembra, kada je planiran kraj realizacije projekta, kao i da će se moći koristiti na dvije destinacije.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marko

Imate mnogo starijih ljudi koji decenijama nigdje nisu otisli iz svoje opstine, a evo prilike. Svaka opstina u RS ima u svojoj blizini neki objekat za prenociste i prirodnu atrakciju za odmor gdje bi bracni par mogao 2-3 dana da odsjedne s tim vaucerima. E sad sto neki cekaju da dadnu 1000 maraka za more a ne mogu ovdje da doplate dan -dva pa malo pomognu i nas sistem, to je do nas. Cuj ja sam htio u Banju za 500 maraka. Pa majstore svi bi mi 500 maraka vaucera a ko to daje? Slovenija daje 100 evra. a jaca je 15x nego mi.

Kobra

@Marko Moras cetri dana minimalno biti, u objektu koji vlada odredi, i tek kada rezervises, mozes dobiti vaucer. I potrosis 400, a dobijes 100.

MONDO REPORTAŽE