• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Turistički vaučeri: Najviše interesa za banje, Trebinje i "Sutjesku"

Autor mondo.ba

Sudeći prema podacima Ministarstva trgovine i turizma RS, najviše građana će turističke vaučere iskoristiti u banjama, NP „Sutjeska“ , kao i u Trebinju i etno-selu „Stanišići“ u Bijeljini.

 turistički vaučeri interes banje Izvor: Željko Svitlica, mondo.ba

„Prema dosadašnjoj evidenciji koja se vodi u Ministarstvu trgovine i turizma, najveći broj izdatih vaučera odnosi se na smještaj koji je u turističkoj ponudi u banjskim centrima širom Republike Srpske, a velika je zainteresovanost i za odmor u prirodi i boravak na otvorenom koji su u ponudi u Nacionalnom parku „Sutjeska“, kao i za turističku ponudu grada Trebinje, te etno-sela „Stanišići“ u Bijeljini“, saopštili su u Ministarstvu.

Prema njihovim riječima, u Republici Srpskoj su u periodu od 15. juna do 03. jula ove godine izdata 1522 turistička vaučera za subvencionisanje smještaja u ugostiteljskim objektima. Time je kroz projekat dodjele turističkih vaučera građanima generisano oko 12.000 noćenja u ugostiteljskim objektima za smještaj na području Republike Srpske.

Možda će vas zanimati

Podsjetili su da, pravo prijave za dodjelu turističkog vaučera u iznosu od 100 KM ima svaki punoljetni građanin Republike Srpske koji ima mjesto prebivališta na području RS  (uključujući i građane Brčko distrikta koji imaju državljanstvo Republike Srpske), a koji izvrši rezervaciju u ugostiteljskom objektu za smještaj u minimalnom trajanju od 3 noćenja.

„Podnošenje prijave za vaučer građani mogu da ostvare do 10.11.2020. godine, a korišćenje vaučera je predviđeno do 15.11.2020. godine.Prema evidenciji, u ovom trenutku prijavljena su 64 ugostiteljska objekta za smještaj u kojima je moguće izvršiti rezervaciju, kao i 24 turističke agencije posredstvom kojih je moguće odabrati turistički paket aranžman za boravak na destinacijama u Republici Srpskoj“, naveli su u Ministarstvu.

Dodali su da se evidencija ugostiteljskih objekata i turističkih agencija svakodnevno se ažurira i dostupna je na internet stranici Ministarstva (www.mtt.vladars.net). Svi ugostiteljski objektii turističke agencije, koji su zainteresovani da učestvuju u projektu i koji ispunjavaju propisane uslove, imaju pravo da se prijave Ministarstvu trgovine i turizma do 01.11.2020. godine.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE