• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pao rekord: Cijena zlata leti u nebo, unca sada 2.069$ (VIDEO)

Autor Jelena Stokić

Cijena zlata popela se danas do novog rekordnog nivoa jer pandemija Kovid-19 pomračuje ekonomske izglede, pa su žute poluge sve atraktivnije sigurno utočište investitorima,

 Pao rekord: Cijena zlata leti u nebo, unca sada 2.069$ (VIDEO) Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/itakefotos4u


Na današnjem spot trgovanju u 11,52 časova po GMT, zlato je dostiglo nov rekordan nivo od 2.059,09 dolara po unci, ojačavši za 0,9 posto u odnosu na prethodni dan. Cijena američkih fjučersa za zlato porasla je za 1,0 procenat, na 2.069 dolara, javlja Rojters.

Zlato bilježi dobitke uprkos blagom jačanju dolara, koji je profitirao od neznatnog slabljenja raspoloženja prema riziku, pošto su investitori čekali podatke o situaciji na američkom tržištu rada kao jednom od repernih faktora u pogledu stanja najveće svjetske ekonomije.

Cijena žutog metala je ove godine porasla za više od 35 posto, jer se zlato smatra imovinom koja će sačuvati svoju vrijednost, dok će pandemija i štampanje novca centralnih banaka erodirati vrijednost druge imovine.

Mada izgledi za zlato u osnovi ostaju pozitivni, analitičari ipak procenjuju da je sve vjerovatnija određena korekcija cijene.

zlato
Izvor: Youtube/ARIRANG NEWS

Kada je riječ o drugim plemenitim metalima, srebro je skočilo za 4,0 odsto na 28,11 dolara po unci, zabilježivši u jednom trenutku čak 28,18 dolara, najviši nivo u posljednjih više od sedam godina.

Platina je takođe poskupila za 1,7 procenata, na 983,27 dolara za uncu, a paladijum je ojačao za 0,9 posto, na 2.201,69 dolara po unci.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE