• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Rusija će do 2030. biti jedna od najvećih ekonomija svijeta": Premijer Mišustin o pozitivnim mjerama Vlade

Autor Dušan Volaš

Na osnovu podataka Ministarstva za ekonomski razvoj Rusije BDP je u februaru porastao za 8,8 posto, saopštio je premijer Mišustin.

 Ruska ekonomija nastavlja da raste u 2024. Izvor: Alexander Astafyev / Sputnik / Profimedia

Ekonomija Rusije nastavlja da raste i početkom 2024. godine, potvrdio je danas premijer Ruske Federacije Mihail Mišustin. On je istakao da je rast siguran i da se u tom smislu ništa nije promijenilo.

"Mjere koje je Vlada preduzela prošle godine dale su dobre rezultate, i oni se vide po dinamici BDP-a i pozitivnim promjenama koje su se desile u mnogim sektorima. Početkom 2024. godine trend rasta se nije promijenio, naša privreda nastavlja da se samouvereno razvija", rekao je Mišustin.

Takođe, podsjetio je da je prema proceni Ministarstva za ekonomski razvoj Rusije BDP u januaru ove godine porastao za skoro pet posto, a u februaru za 7,7 posto. Pored toga, porast je registrovan i u industriji (8,5 odsto u februaru), prenose RIA Novosti.

"Lokomotivu uspjeha, kao i 2023. godine, čini prerađivačka industrija i to je jako važno. Prerađivačka industrija nam raste rekordno visokim tempom", poručio je Mišustin.

Kako je objasnio, generator promjena u ekonomiji bilo je to što je došlo do potražnje za novim proizvodima i uslugama koji se proizvode u Rusiji.

"Neophodno je podržati ovakvu tendenciju, rukovodeći se prije svega programom nacionalnog razvoja koji je predsjednik iznio u obraćanju Saveznoj skupštini. Rusija bi do 2030. godine trebalo da postane jedna od četiri najveće ekonomije svijeta po paritetu kupovne moći. Naravno, potrebno je djelovati veoma aktivno, u nekoliko pravaca odjednom", istakao je premijer.

 (Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE