• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ekvador nije izgubio, Švajcarska prošla!

Autor mondo.rs

Švajcarska pobedila Honduras 3:0, Ekvador igrao nerešeno sa Francuzima 0:0. Evropljani iz Grupe E u osmini finala Mundijala. "Trikolori" idu na Nigeriju, a "sajdžije" na Argentinu. Het-trik Đerdan Šaćirija.

Francuska i Švajcarska nastavljaju takmičenje na Svetskom prvenstvu, a završavaju ga Ekvador i Honduras.

Grupa E je jedina na Mundijalu u kojoj su Evropljani imali stopostotan učinak, dok je Ekvador jedina Južnoamerička selekcija, od šest, koja odlazi kući posle prve faze. I zone KONKAKAF turnir je gotov, za sada, samo za Honduras.

Švajcarcima je na kraju bila dovoljna samo pobeda protiv Hondurasa, a ona je, ipak, bila ubedljiva 3:0 (2:0). Sva tri gola postigao je Đerdan Šaćiri. Ekvador je imao priliku da trijumfom protiv Francuza, ispostavilo se od dva gola razlike, obezbedi plasman u osminu finala, ali je meč na Marakani završen bez pogodaka.

TABELA: Francuska 7 (+6), Švajcarska 6 (+1), Ekvador 3 (0), Honduras 0 (-7).

"Trikolori" idu na Nigeriju, dok će Švajcarska pokušati da iznenadi Argentinu i plasira se u četvrtfinale.

Selektor Francuske Didije Dešan odlučio je da odmori pojedine igrače, pa je za meč sa Ekvadorom dobro promešao karte. Međutim, ni kombinovan sastav šampiona sveta iz 1998. nije pomoglo protivniku da stigne do željenog rezultata. Francuzi se evidentno kvalitetniji tim, a isključivo zbog loše završnice napadača Pola Pogbe, Karima Benzeme, Olivijea Žirua, nisu upisali novi trijumf.

"Galski petlovi" su u laganom ritmu odradili posao u Riju, dovoljno da ostanu neporaženi. Veliki problem za Ekvador predstavljalo je i isključenje Antonija Valensije. Fudbaler Mančester junajteda je neoprezno startovao na Luku Dinja u 50. minutu, a sudija mu je bez razmišljanja pokazao direktan crveni karton.

Švajcarci su silno motivisani dočekali duel poslednjeg kola Grupe E u Manausu. Ulogu favorita opravdali su već u prvom poluvremenu, jer su na odmor otišli sa dva gola prednosti. Đerdan Šaćiri je postigao fenomenalan pogodak već u šestom minutu, a u 31. je duplirao prednost.

Honduras je mnogo bolje igrao u nastavku meča. Stvarao prilike, pretio, ali su "sajdžije" pokazale da imaju dobru kontru iz koje su i postigli treći gol. Josip Drmić je napravio dar-mar na levoj strani, odigrao povratnu za Šaćirija, koji rutinski stiže do het-trika.

Francuska i Švajcarska definitivno su najviše pokazali u Grupi E i zasluženo idu među 16 reprezentacija na Mundijalu u Brazilu.

EKVADOR:
Domingez - Ajovi, Guagua, Erazo, Paredes - Montero (od 63' Ibara), Noboa (od 90' Saisedo), Minda, A. Valensija - Arojo, E. Valensija.

FRANCUSKA: Loris - Dinj, Sako (od 61' Varan), Koselni, Sanja - Matuidi (od 67' Žiru), Šnederlan, Pogba - Grizman (od 79' Grizman), Benzema, Sisoko.

HONDURAS: Valjadares - Garsija, Figeroa, Bernardez, Bekeles - Espinoza (od 46' Čavez), Klaros, Palasios, Garsija (od 77' Nahar) - Kostli (od 40' H. Palasios), Bengtson.

ŠVAJCARSKA: Benaljo - Rodrigez, Šar, Đuru, Lihtšatjner - Behrami, Inler - Mehmedi, Čaka (od 77' Lang), Šaćiri (od 86' Džemaili) - Drmić (od 73' Seferović).

TOK UTAKMICE:

Kraj!

- Francuzi ne koriste ogromnu priliku da sve reše po pitanju učesnika osmine finala.

- GOOOOOOOOL! Švajcarska rešava sve u Manausu. Šaćiri postiže het-trik u 71. minutu. Ali, veliki deo posla završio je Josip Drmić, nanizao je nekoliko igrača Hondurasa i onda odložio loptu za Šaćirija.

- Argentinac Pitana ne svira "čist" penal za Honduras posle neopreznog starta Đurua, a na Marakani Domingez brani vrlo dobri pokušaj Matuidija. Na oba terena je 63. minut u toku.

- Švajcarci promašuju i to bi moglo skupo da ih košta. Šaćiri je posle egzibicije sa Mehmedijem u kaznenom prostoru Hondurasa imao sjajnu priliku, ali je Valjadares bio odličan.

- Mogao je Ekvador da vodi od 54. minuta. Pogba je izgubio loptu na polovini, ali Južnoamerikanci nisu imali najsrećniju završnicu kontranapada. Loš šut Enera Valensije.

- Kakva prilika za Honduras. Rodrigez je izbio loptu sa gol linije posle šuta Džerija Bengtsona.

- Antonio Valensija je ozbiljno povredio Luku Dinja, kome se dugo ukazuje pomoć na terenu. Fudbaler Mančester junajteda je dobio crveni karton, direktan i Ekvador će u nastavku meča, još 40 minuta, igrati sa igračem manje.

- Već u prvom napadu Bakari Sanja ima veliku priliku. I sreća je na strani Ekvadora, loptu je zaustavila stativa.

- Nastavljeno je.

- Švajcarska je imala još dve lepe prilike da još više uveća prednost, ali to se nije dogorilo. Igrači sve četiri selekcije odlaze na odmor. Kako stvari sada stoje, Francuska prva, Švajcarska druga i ide na Argentinu. "Trikolore" očekuje duel sa Nigerijom.

- Uf, prilika i za Ekvador. Ener Valensija je posle centaršuta sa leve strane odlično skočio, pokušao glavom, ali je Loris bio oprezan.

- U Manausu opet dva minuta odmora!

- Konačno prilika na Marakani. Domingez atraktivnom paradom izbija loptu posle pokušaja Pogbe. Na šansu se čekalo 39 minuta!

 - GOOOOOOOOL! Brza kontra i drugi gol Švajcaraca i Šaćirija. Izašao je sam ispred Valjadaresa i lagano ga savladao.

- Pola sata igre, na Marakani Ekvador i Francuska igraju vrlo tvrdo, bez ijedne prave prilike. Noboa ima čalmu na glavi zbog udarca i krvarenja.

- Prošlo je 22 minuta...

- Honduras se probudio, a u Riju nema prilika. U toku je 13. minut na oba stadiona.

- GOOOOOL! Tačnije golčina Đerdana Šaćirija. Snažno je opalio po lopti sa 20-ak metara i zavukao je pod prečku. Vrlo lepo!

- I "promešana" Francuska dominira terenom Marakane. Ekvador se povuka na svoju polovinu.

- Velika prilika za Drmića da u trećem minutu dovede Švajcarsku do prednosti. Lopta je pogodila Valjadaresa i odbila se u polje.

Počele su utakmice na Marakani (Ekvador - Francuska) i u Manausu (Honduras - Švajcarska).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC