• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP (U-19): Nemačko-srpski kraj! Samo bod!

Autor mondo.rs

"Orlići" u 2. kolu na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj igrali nerešeno sa Nemačkom 2:2. Izabranici Veljka Paunovića propustili priliku da deklasiraju protivnika i primili gol u 90. minutu.

Promašaji, promašaji i onda kazna u 90. minutu!

Utakmica u nemačkom upornom i srpskom malodušnom stilu. Sve što smo dobro uradili za 90 minuta uprskali smo u poslednjih pet, a protivnik ispravio propuste i zadovoljan završio derbi 2. kola grupe B. Mogao je da doživi blamažu.

Da su uloge bile obrnute, verovatno bi Veljko Paunović sa svojim pulenima crveneo zbog teškog poraza. Ovako...

Srbija - Nemačka 2:2 (2:1).

Neverovatno kako Luka Jović nije postigao još koji pogodak iz tri kolosalne prilike u drugom poluvremenu, a jednu je imao i Danilo Pantić. Umesto ubedljivog vođstvo, postali smo konfuzni, primili gol i zaradili isključenje kapitena.

Strelci su za "orliće" bili su i tragičari Nemanja Maksimović i Luka Jović (32. i 41. minutu). Za Nemce Davie Zelke u 39. i Niklas Štark u 90. minutu.

Srbija je vodila, igrala bolje, stvarala prilike, ali i promašivala iz situacija u kojima nikako nije smela. Kada je trebalo da sačuva prednost primila je gol i "pancerima" poklonila dva boda. Da problem bude veći, Nemanja Maksimović je pred sam kraj dobio direktan crveni karton. Definitivno prestrogo!

U poslednjem kolu igramo sa Bugarima i pobeda nas vodi u polufinale, a bod na Svetsko prvenstvo, ali u tom slučaju titulu nećemo braniti u završnici.

Više od pola sata nije bilo prilika za Srbiju. "Orlići" su imali opasan napad preko Mijata Gaćinovića na početku meča, ali Luka Jović nije uspeo da stigne da smesti loptu u gol.

Ni "panceri" nisu bili posebno opasni, iako su imali veći posed. Najopasniji napad pre izjednačenja izveli su u 25. minutu. Davie Zelke je šutirao po zemlji iskosa sa desne strane, iz kaznenog prostora, a Predrag Rajković nogom odbranio.

Konačno, Srbija je povela u 32. minutu.

Šou Andrije Živković na desnoj strani i snalažljivost Nemanje Maksimovića u petercu prethodili su vođstvu Srbije. Fudbaler Partizana uspeo je sa sačuva loptu da ne izađe u autu, a onda se majstorski snašao protiv svog čuvara, probacio mu kroz noge, centrirao na "drugu stativu", gde se ušunjao Maksimović, "poklonio" i pogodio mrežu.

Vođstvo izabranika Veljka Paunovića nije potrajalo. Rajković je posle kornera za Nemačku u 39. minutu očajno intervenisao, umesto daleko od gola, "boksovao" je loptu ispred sebe, a tamo je priseban bio Zelke i zahvalio se na poklonu.

Srbija je odgovor spremila ekspresno!

Samo dva minuta je rezultat bio izjednačen. Sjajnu akciju aktuelnog šampiona Starog kontinenta završio je Luka Jović, okretom i preciznim udarcem u golmanov donji desni ugao. Pre toga je Živković ubacio loptu u šesnaesterac, a čuvar nemačkog gola Oliver Šnicler loše reagovao.

U drugom poluvremenu ređale su se prilike Srbije iz kontri. Jović ih je imao tri, od koji je jedna bila "jedan na jedan", ali je Kempf na volšeban način uklizao i sprečio treći gol za "orliće".

Konačno u 90. minutu, koji sekund pred ulazak u nadoknadu. Kapiten Štark se odlično snašao u kaznenom prostoru i matirao Rajkovića. Nedugo posle toga Maksimović je isključen.

NEMAČKA (4-1-4-1): Šnicler - Akpoguma, Kempf (od 73' Lokemper), Štark, Holthaus (od 86' Trumner) - Kimič - Muktar (od 46' Stendera), Oztunali, Dudžiak, Brendt - Zelke.

SRBIJA (4-2-3-1): Rajković - Stevanović, Jovanović, Babić, Antonov - Zdjelar, Maksimović - Živković (od 89' Dražić), Pantić, Gaćinović (od 73' Grujić) - Jović (od 77' Mandić).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC