• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE:Debakl Sarajeva, Borusija brojala do sedam!

Autor mondo.ba

Fudbaleri Sarajeva doživjeli pravi debakl u revanšu plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope - Borusija Menhengladbah slavila je sa čak 7:0! Pogledajte golove.

 LE:Debakl Sarajeva, Borusija brojala do sedam! Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Fudbaleri Sarajeva nadali su se da mogu na "Borusija parku" u Menhengladbahu i nadoknaditi minus od jednog gola (2:3) iz prve utakmice i doći do istorijskog plasmana u grupnu fazu Lige Evrope, a na kraju su doživjeli jedan od najtežih poraza u istoriji.

Borusija M. - Sarajevo 7:0 (prvi meč 3:2) strelci: Han u 20, Čaka u 24, Hrgota u 34, 67 i 82. minutu i Azar u 74. minutu sa penala i u 91. minutu.

Imali su pravo fudbaleri Sarajeva da sanjaju o "čudu" u Njemačkoj, ali koliko su daleko od tog sna pokazali su im fudbaleri Borusije.

Razigrani, disciplinovani i neumorni Nijemci u potpunosti su deklasirali po mnogima trenutno najjaču ekipu u BiH i još jednom nas podsjetili da je naš fudbal, bar ovaj klupski, nekoliko "svjetlosnih" godina iza najjačih liga Evrope.

Držali su se igrači Sarajeva nekih dvadesetak minuta, odnosno onoliko koliko je bilo potrebno da se njemačka ekipa "našteluje", a onda je sve krenulo nizbrdo.

Pobjeda od 3:2 u Sarajevu ni najmanje nije opustila igrače Borusije koji su u 20. minutu stigli do vođstva, pogotkom Hana. On je pogodio suprotan ugao sa ivice šesnaesterca, a prizemna lopta čak je prošla kroz noge jednom fudbaleru Sarajeva.

Fudbaleri Sarajeva kao da su se već tada predali, jer su četiri minute kasnije dozvolili Čaki da se namjesti na šut na 25 metara potpuno neometan, a njegov projektil bio je prevelik zalogaj za Bandovića.

Svoju golgetersku noć Branimir Hrgota započeo je u 34. minutu na dodavanje Džonsona, a u drugom poluvremenu još dva puta je matirao Bandovića i upisao svoj het-trik.

Odlično veče imao je i rezervista Azar koji je prvo realizovao jedanaesterac, a zatim u sudijskoj nadoknadi stavio tačku na i ovog meča koji će ostati u mučnom sjećanju igračima Sarajeva.

Početni sastavi:

Borusija M.: Somer, Alvaro Domingez, Džonson, Jančke, Štrancl, Kramer, Korb, Han, Čaka, Rafael, Hrgota

Sarajevo: Bandović, Tatomirović, Berberović, Dupovac, Stojčev, Duljević, Cimirot, Puzigaća, Okić, Velkoski, Radovac

TOK UTAKMICE:

Kraj utakmice.

91' GOL: 7:0 za Borusiju! Tatomirović je izašao, a Borusija je odmah povisila na rezultat iz slobodnjaka. Azar je pogodio gornji desni ugao Bandovićevog gola za potpuni debakl Sarajeva.

...
Izvor: YouTube

90' Tatomirović je oborio jednog igrača Borusije u kontri i zaradio drugi žuti karton pošto je samo minut prije toga opomenut zbog igranja rukom. Sarajevo će završiti utakmicu sa igračem manje.

82' GOL! Igrači Borusije dobro su kombinovali po desnoj strani, lopta je došla u sredinu do Hrgote, a on je sa ivice šesnaesterca odličnim šutem zatresao mrežu. Het-trik Hrgote!

...
Izvor: YouTube

80' Bandović spašava svoj gol dobrom intervencijom. Herman je dobro šutirao iskosa, Bandović odbio u korner. Umalo i šesti pododak Nijemaca

74' Potpuni raspad. Jedanaesterac za Borusiju u gol pretvara Azar.

...
Izvor: YouTube

67' GOL! Samo tridesetak minuta kasnije Hrgota pogađa mrežu! Rafael je uputio odličan pas iza leđa odbrane Sarajeva, a Hrgota utrčao, namjestio loptu i odmah šutirao pored nemoćnog Bandovića.

...
Izvor: YouTube

67' Hrgota je ponovo zaprijetio, šutirao je sa dvadesetak metara iskosa, ali Bandović odbija loptu u korner.

Igrači Sarajeva pokušavaju da naprave presing, ali Borusija dobro uspjeva da zadrži loptu u svom posjedu.

Na početku drugog poluvremena umjesto Puzigaće u igri je Protić, a Bilbija je zamijenio Stojčeva.

Sarajevo gubi 3:0 poslije prvih 45 minuta u kojima je uspjevalo da bude ravnopravan protivnik Borusiji samo dvadesetak minuta. Poslije toga njemačka ekipa lako je probijala odbranu gostiju, koji su u pojedinim trenucima djelovali i nezainteresovano, kao u situaciji kod drugog gola kada su pustili Čaku da šutira, a on ih je kaznio.

34' GOL: Džonson je u kontranapadu probio po lijevoj strani, igrači Sarajeva nisu uspjeli da ga stignu, a fudbaler Borusije ubacio je desno do Hrgote kojem nije bilo teško da pošalje loptu u praznu mrežu

...
Izvor: YouTube

29' Stojčev je šutirao, ali  preko gola

24' GOL! Borusija vodi 2:0 poslije odličnog gola Čake. On je neometan opalio sa oko 25 metara a lopta je otišla pod prečku. Bandović je samo paradom uljepšao pogodak.

...
Izvor: YouTube

Borusija napada uprkos vođstvu

22' Bandović dobrom intervencijom brani dobar šut Hrgote

20'GOL! Han je šutirao sa ivice šesnaesterca i pogodio suprotni ugao Bandovićevog gola. Lopta je išla po zemlji i na nesreću Sarajlija prošla kroz noge jednom fudbaleru.

...
Izvor: YouTube

19' Dobar dribling Duljevića koji je izašao pred Somera, ali golman Borusije je odbranio njegov šut.

7' Okić je isprobao šut, ali Somer je bio siguran.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

pop73

A momci se popalili da ce proci Borusiju. Masta je cudo. Kad slusas izjave reklo bi se da ce igrati polufinale LE.

pop73

Momci se popalili da mogu proci u izjavama koje su davali u proteklim danima. Pa nije to Gradina iz Srebrenika.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC