• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikola Jović završio NBA sezonu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nikola Jović je sa Majamijem završio sezonu u NBA ligi.

 nikola jovic zavrsio nba sezonu boston pobijedio majami Izvor: D.A. Varela / Zuma Press / Profimedia

Nikola Jović završio je NBA sezonu. U petom meču serije Boston je rutinski došao do pobjede pred svojim navijačima i izbacio Majami iz plej-ofa - 118:84. Meč je riješen već u prvoj četvrtini u kojoj je domaćin stekao dvocifrenu prednost (41:23) koju je bez mnogo problema sačuvao do samog kraja.

Srpski košarkaš, kao ni ostatak tima, nije imao svoje veče, proveo je 28 minuta na parketu i upisao 8 poena, 7 skokova i 3 asistencije. Najbolji u timu Hita bio je Bem Adebajo (23, 6as, 5sk). Erik Spolstra u ovom meču nije mogao da računa na povrijeđene Džimija Batlera, Terija Rozira i Haimea Hakeza, teško je protiv najboljeg tima na Istoku bez prve zvijezde tima. I sa njim na parketu bi Seltiksi bili favoriti...

Najbolji tim na Istoku rutinski je prošao dalje. Šef struke Bostona Džo Mazula iskoristio je priliku da odmori nosioce igre, pa je tako Džejson Tejtum za 32 minuta dao 16 poena, uz 12 skokova, a Džejlen Braun je za 27 minuta dao 25 poena, isto toliko imao je i Derik Vajt. U polufinalu Istoka čekaju boljeg iz serije Orlanda i Klivlenda, Kavsi vode sa 3:2.

Dobra vijest za Srbiju i selektora Svetislava Pešića je to što će Jović imati više vremena za odmor i za "punjenje baterija" pred Olimpijske igre u Parizu. Poslije sjajnih partija na Mundobasketu Nikola je izvjesno siguran putnik na najveće sportsko takmičenje. Zanimljivo je da bi već u prvom kolu grupne faze u meču "orlova" i Amerike na parketu mogli da budu upravo saigrači iz Hita, Jović i Adebajo.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

03:29
Nikola Jović, Topić
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC