• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uščuplić: Podbacili smo

Autor mondo.ba

Trener Sarajeva Dženan Uščuplić razočaran nastupom svojih izabranika u debaklu protiv Borusije iz Menhengladbaha 0:7. " Znali smo da su oni kvalitetni, ali ovom rezultatu ja se nisam nadao".

 Uščuplić: Podbacili smo Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Sarajevo je na neslavan način okončalo ovogodišnje učešće na međunarodnoj sceni.

Sjajne partije protiv Haugesunda i Atromitosa, pa i prvi meč protiv Borusije Menhengladbah na "Koševu", zasjenio je ubjedljiv poraz na "Borusija-Parku".

Bordo tim deklasiran je sa 7:0, a poslije utakmice u Njemačkoj, trener Sarajeva Dženan Uščuplić istakao je da je Borusija jednostavno bila prejaka.

"Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi. Mi ni u jednom segmentu igre nismo mogli parirati njima. Znali smo da su oni kvalitetni, ali ovom rezultatu ja se nisam nadao. Pojedini iskusni igrači večeras su podbacili, ali ako može biti jedna dobra stvar nakon ovih 7:0, Cimirot, Duljević i Handžić su do određene granice odigrali kvalitetno", prenosi klupski sajt izjavu Uščuplića na konferenciji za medije po završetku meča u Menhengladbahu.

S druge strane, trener "koltova" Lusijen Favr sijao je od sreće. Dodao je da Sarajevo nije bilo loše, iako to krajnji rezultat ne pokazuje.
"Zadovoljni smo, cilj je ostvaren, plasman u grupnu fazu. Na poluvremenu smo vodili 3:0, ali da je Duljević postigao pogodak možda bi utakmica krenula u drugom smjeru, rezultat možda i nije realan. Sarajevo je pokazalo svoju kvalitetu i u Norveškoj i Grčkoj, ali mi uživamo u plasmanu u grupnu fazu"
, naglasio je Favr.

Sarajevu sada ostaju domaća takmičenja, Premijer liga BiH i Kup BiH. Već u nedjelju na "Koševo" stiže Travnik (20 časova), u meču 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC