• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSBIH traži selektora, prvo kod Vahe

Autori mondo.ba Autori Agencije

FSBiH saopštio da kreće u razgovore sa kandidatima za novog selektora “zmajeva”. Prioritet će biti razgovor sa Vahidom Halilhodžićem, saznaje Anadolija.

Petočlana Komisija FS BiH zadužena za prijedlog izbora novog selektora održala je prvi sastanak na kojem je, kako je saopšteno, razmotrila sve prispjele kandidature i konstatovala  da je u proteklih nekoliko dana primljen znatan broj aplikacija, što potvrđuje veliko interesovanje stručnjaka za mjesto selektora.

“Nakon pregledanja prispjelih aplikacija u narednom periodu slijede  razgovori članova Komisije sa kandidatima”, saopštio je FSBiH.

Agencija Anadolija saznaje da je dogovoreno je da se prioritetno obavi razgovor sa Vahidom Halilhodžićem, prvim "pikom" FS BiH za novog selektora. Sastanak sa doskorašnjim trenerom Trabzonspora trebao bi biti održan do kraja sedmice u Sarajevu ili u Dalmaciji (Hrvatska), navodi ova agencija.

Ukoliko ne nađu zajednički jezik sa popularnim Vahom, članovi Komisije predvođeni predsjednikom FS BiH, Elvedinom Begićem, razgovaraće se sa kandidatima koji su prethodnih dana bili na užem spisku, a to su Amar Osim, Robert Prosinečki, Faruk Hadžibegić i Mehmed Baždarević.

Nakon što su razmotrili do danas pristigle ponude menadžera i menadžerskih agencija koje su nudile nekolicinu domaćih i inostranih trenera, zaključak Komisije je da se ozbiljnijim kandidatima za selektora mogu smatrati i Blaž Slišković te Feliks Magat, koji bi mogao biti Halilhodžićeva alternativa.

Na sastanku je istaknuto i da se nasljednik Safeta Sušića, koji je smijenjen prošle sedmice zbog lošeg starta u kvalifikacija za EURO 2016, treba izabrati na sjednici Izvršnog odbora FS BiH najkasnije do kraja ove godine, piše Anadolija. 

Komisiju za prijedlog imenovanja selektora fudbalske reprezentacije BiH, osim predsjednika FS BiH Elvedina Begića, sačinjavaju i potpredsjednici Darko Ljubojević i Ivan Beus, tehnički direktor Denijal Pirić, te član Odbora za posredovanje i savjetovanje FS BiH Sead Kajtaz.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC