• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić: Ostajem Borčevac!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Vlado Jagodić u emocionalnom obraćanju oprostio se od klupe banjalučkog premijerligaša naglasivši da će uvijek biti tu za svoj Borac. Prioritet - odlazak u inostranstvo.

 Vlado Jagodić oprostio se od Borca Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Uprava banjalučkog Borca prihvatila je ostavku dosadašnjeg šefa stručnog štaba Vlade Jagodića, o čemu je MONDO pisao juče.

"Zahvaljujem se prije svega predsjedniku Drašku Iliću. Ovo je moj treći odlazak iz Borca, a u prethodna dva nije mi omogućeno ni da se pozdravim i to je velika stvar za mene", rekao je Jagodić u emocionalnom obraćanju na pres konferenciji.

Dosadašnji šef stručnog štaba "Velikana iz Platonove" osvrnuo se na sve ono što ga je pratilo dok je bio na klupi crveno-plavih.

"Teško mi je. Imali smo koncept, koji je sada zaustavljen. Ekipa je imala sve što je potrebno, dobro smo obavili pripreme, bili smo ubjedljivo najmlađa ekipa u ligi i ranije sam upozoravao da će biti oscilacija i da je treba podržati u svakom segmentu. Ova ekipa je sposobna da pobijedi favorite, ali i izgubi od autsajdera", naglasio je Jagodić poručivši da ni klubovi sa mnogo većim budžetima i ambicijama i sa mnogo skupljim igračima nisu mnogo ispred Borca.

INOSTRANSTVO

Uprkos pojedinim informacijama koje su se provlačile kroz razne medije da je Jagodić blizu klupe Veleža, banjalučki stručnjak kaže da nikakvih razgovora nije bilo, te da mu je prioritet inostrani angažman. "Meni je Borac druga kuća. Hvala predsjedniku i svima ostalim, ali ukoliko mi se ukaže prilika i stvore uslovi da odem u inostranstvo, to ću i učiniti. Shvatite me, i ja moram razmišljati o svojoj egzistenciji i svojoj djeci. Za sada nemam ništa konkretno, interesuje me inostranstvo i klubovi u rangu Borca, ko se bori za sam vrh", jasan je Jagodić.

"I oni su na par bodova od nas. Namjerno kažem od nas jer Borac je moj klub i uvijek će biti. Odlazim sa kormila kluba, ali ostajem Borčevac. U svakom trenutku sam na raspolaganju, kao što sam bio do sada", naglasio je Jagodić.

On je obrazložio svoju odluku da napusti klupu Borca.

"Jedan od ključnih razloga zašto sam podnio ostavku je taj što ne želim da ljudi oko mene, sa kojima sam dijelio dobro i zlo, budu taoci Vlade Jagodića, kako su pisali pojedini 'bolesni umovi'. Odlazim dignute glave", poručio je sad već bivši kormilar ekipe sa Gradskog stadiona.

Na kraju se zahvalio i poželio sreću svima sa kojima je sarađivao u prethodnom periodu.

"Predsjedniku, direktoru, sportskom direktoru, upravi, Lešinarima i na kraju igračima želim sve najbolje u narednom periodu", poručio je na kraju Jagodić.

Predsjednik kluba u ostavci Draško Ilić i sportski direktor Slobodan Starčević zahvalili su se Jagodiću za sve što je uradio u periodu dok je bio na kormilu crveno-plavih, poručivši da su Jagodiću vrata kluba uvijek otvorena.

"U trenutku kad je Vinko Marinović podnio ostavku, kada nam je bilo najteže, odlučili smo da angažujemo Vladu Jagodića, koji se solidarisao sa klubom i bezuslovno, bez velikih zahtjeva prihvatio da dođe u klub. Želim da mu se zahvalim na svemu, s obzirom da je imao veoma težak zadatak", rekao je prvi čovjek Banjalučana.

Trenutno nije poznato ko će naslijediti Jagodića na klubi crveno-plavih.

"O novom treneru odlučićemo u danima koji su pred nama. Slobodan Starčević je naš sportski direktor i trener Krupe i netačne su priče da bi on mogao doći na mjesto šefa stručnog štaba. Za sada ne možemo reći ko će biti Jagodićev nasljednik. Tražićemo trenera koji je radio u većim klubovima i jačoj ligi", poručio je Ilić.

Ekspedicija Borca tokom reprezentativne pauze obaviće mini pripreme, a sa ekipom će raditi Jagodićev pomoćnik Zoran Dragišić i ostatak stručnog štaba.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC