• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Kako ovo rade, 4 puta 2:2!?

Autor mondo.rs

Gol Đurđevića na debiju doveo je do neverovatne situacije – 4 meča u Seriji A u nedelju, 4 ishoda 2:2!?

Kako ovo rade!?

Neverovatna situacija u Seriji A ove nedelje. Počelo je remijem Verone i Torina rezultatom 2:2 u matine terminu, a potom su sve utakmice s početkom u 15 časova, osim odložene Sampdorija – Bolonja, završene identičnim rezultatom!

Poslednji gol u nizu preokreta, koji je doveo do ovog nesvakidašnjeg trenutka, postigao je naš fudbaler Uroš Đurđević, koji je u 62. minutu zamenio čuvenog strelca Alberta Đilardina, a u 89. postigao gol glavom za konačnih:

Palermo – Karpi 2:2!

Ušao, video, dao gol!
Izvor: YouTube


U isto vreme:

Empoli – Napoli 2:2 i Sasuolo – Atalanta 2:2!

U Toskani, Empoli je s novim trenerom Markom Đampaolom dočekao prošlosezonskog šefa, Mauricija Sarija, čoveka koji je posle 16 poslova u Seriji B i niže i promocije u Seriju A sa Empolijem, ovog leta dobio najvažniji zadatak u karijeri - da vodi Napoli, iz rodnog Napulja i nasledi Rafu Beniteza.

Sari ni iz trećeg pokušaja nije uspeo da pobedi, dva puta su njegovi momci stizali prednost Empolija, ali ne više od toga.

Iako su Napolitanci izašli u veoma ofanzivnoj varijanti, sa Marekom Hamšikom u nešto defanzivnijoj ulozi, a Lorencom Insinjeom, Gonzalom Iguainom i Manuelom Gabijadinijem napred, prvi su gol postigli domaćini - preko Rikarda Saponare, već u 3. minutu.

Insinje je fantastičnim potezom to poravnao samo četiri minuta kasnije, ali je Napoli bio u zaostatku več u 18. minutu kada je Manuel Pućareli ostavio Pepea Rejnu bez šansi - 2:1.

Alan je početkom drugog poluvremena izjednačio na 2:2 i doneo drugi bod Napolitancima, posle poraza od Sasuola (2:1) i remija sa Sampdorijom (2:2). U narednom kolu, Sari na "Sao Paulu" dočekuje Laciju, klub koji je u finišu prošle sezone Benitezu uzeo i finale Kupa i Ligu šampiona, pobedom u gostima u poslednjem kolu.

Empoli je, posle poraza kod kuće od lidera Kjeva (1:3) i Milana u gostima (2:1), uzeo prvi bod u šampionatu.

Vodeći gol Empolija.
Izvor: YouTube

Divan gol Insinjea.
Izvor: YouTube

Novo vođstvo Empolija.
Izvor: YouTube

Gol Alana za novo izjednačenje.
Izvor: YouTube


U Sasuolu viđen je najdramatičniji od tri meča završena identičnim rezultatom. Idemo hronološki: već u 7. minutu je golman Atalante Marko Sportijelo odbranio penal Nikoli Sansoneu, a u 13. veteran Mauricio Pinilja doveo goste iz Bergama u vođstvo od 0:1.

Frančesko Manjareli, fantastičnim udarcem na "kvaran" pas Antonija Flora, izjednačio je na 1:1 u 22. minutu, da bi Pinilja ponovo bio strelac za novo vođstvo Atalante u 33.

Dobro su ih "izradili".
Izvor: YouTube



Pre poluvremena, u 40. minutu, asistent Floro je postigao gol za 2:2, što mu je bio treći pogodak u tri kola, a za celu prošu sezonu imao je dva gola.

To nije bilo sve. Već u 48. minutu dvostruki strelac Pinilja dobio je i dvostruki žuti karton, pa je Sasuolo imao celo poluvreme da stigne do trećeg gola, ali sve što je ekipa sa severa Italije uspela u toj nameri jeste da skrivi penal pred svojim golom i to plati crvenim kartonom. Dobio ga je Šime Vrsaljko, a Maksimilijano Morales odlućio da izvede penal za pobedu u završnici meča.

Odbranio mu je Andrea Konsilji!

Dva promašena penala, dva crvena kartona, četiri gola, po dva na obe strane. Serija A u svom najboljem izdanju!

Slično je bilo i na Sicilji, gde je Palermo od prvog minuta poslao na teren svoje mega pojačanje u finišu prelaznog roka, Alberta Đilardina, dok je Karpi svog asa i prekaljenog strelca Serije A, večitog "vagabunda" Marka Borijela, držao na klupi.

Tako je bilo do 62. minuta, kada je nevidljivog Đilardina zamenio naš Uroš Đurđević, a Borijelo ušao umesto neveroznog Džerija Mbakogua, strelca 15 golova za Karpi na putu ka Seriji A.

Obračun Borijelo - Đurđević počeo je golom Borijela za 1:2 posle samo dva minuta u igri, ali je poslednju reč imao naš mladi fudbaler, koji je u 89. minutu upisao svoje ime među one koji su postizali golove u nekad najjačoj ligi sveta.

Majstor za Seriju A.
Izvor: YouTube

Ušao, video, dao gol!
Izvor: YouTube


REZULTATI:

Verona - Torino 2:2 (0:0)
/Toni pen 49, Gomez 71 - Baseli 66, Akva 73/

Empoli - Napoli 2:2 (2:1)
/Saponara 3, Pućareli 18 – Insinje 7, Alan 50/

Palermo - Karpi 2:2 (1:1)
/Hiljemark 6, Đurđević 89 – Vitijelo ag 24, Borijelo 64/

Sampdorija - Bolonja (odloženo)

Sasuolo - Atalanta 2:2 (2:2)
/Manjaneli 22, Floro 40 – Pinilja 13, 33/

Lacio - Udineze (18)
Inter - Milan (20.45)

U subotu:

Fiorentina - Đenova 1:0 (0:0)
/Babakar 60/

Frozinone - Roma 0:2 (0:1)
/Falke 44, Iturbe 90/

Juventus - Kjevo 1:1 (0:1)
/Dibala pen 83 - Hatemaj 5/

TABELA: Kjevo 7, Torino 7, Roma 7, Sasuolo 7, Palermo 7, Inter (-1) 6, Fiorentina 6, Sampdorija (-1) 4, Atalanta 4, Udineze (-1) 3, Milan (-1) 3, Lacio (-1) 3, Đenova 3, Napoli 2, Verona 2, Juventus 1, Empoli 1, Karpi 1, Bolonja (-1) 0, Frozinone 0.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC