• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aplauzi Rusiji i Grčkoj, zvižduci Crnoj Gori

Autor mondo.rs

Na otvaranju 32. Evropskog prvenstva u vaterpolu tokom svečanog defilea zastavi pred 11.000 ljudi u Areni najveći aplauz pored domaćina dobila su nacionalna obeležja Rusije i Grčke. Izviždana zastava Crne Gore.

 Aplauzi Rusiji i Grčkoj, zvižduci Crnoj Gori Izvor: MONDO - Predrag Vujić
Izvor: MONDO - Predrag Vujić

 Ovaj 10. januar ostaće upamćen u istoriji vaterpola kao dan kada je počelo naj naj naj Prvenstvo Evrope. U Areni je 32. šampionat Starog kontinenta počeo svečanom ceremonijom kojoj je muzičku podlogu dao trubač Dejan Petrović i njegov orkestar.

Tokom defilea zastava pored srpske najveći aplauz publike dobile su ruska i grčka zastava (jednan se čak našla na tribinama pored  kiparske i vizantijske), dok je nacionalno obeležje Crne Gore izviždano.

"Ovo je prilika da vas upoznamo sa Srbijom i dočekamo u gostoprimstvu što je deo naše vekovne tradicije. Svaki naš građanin će učiniti da se osećate kao kod kuće, da poželite da se uvek vraćate. Vaterpolo je srpski brend, on nas čini izuzetno ponosnim. Vaterpolistkinje i vaterpolisti, želim vam viteško nadmetanje, koje slave takmičarski duh i fer borbe", rekao je predsednik republike Tomislav Nikolić na svečanom otvranju.

U Areni je pored 11.000 ljudi, što je rekord na jednoj evropskoj vaterpolo utakmici, su otvaranju prisustvovali premijer Malte, kao i potpredsednik Vlade Ruske federacije. Da svi budu bezbedni pobrinuo se i jedan policijski pas koji je bio u dvorani.

Ministru omladine i sporta Republike Srbije i bivšem kapitenu vaterpolo reprezentacije nije bilo svejedno dok je držao govor na svečanoj ceremoniji, što je Vanja Udovičić i priznao.

"Definitivno je biti lakše u bazenu nego obraćati se ovde vama. Uveren sam da će Beograd opravdati poverenje koje mu je ukazano, a kao nekadašnji kapiten reprezentacije uveren sam da će Srbija pokazati kako se bori za svoju zemlju. Znam da je san svakoga od njih da osvoje medalju pred svojim navijačima i želim im da ostvare svoj san", rekao je Udovičić i još jednom istakao da će Srbija nakon prvenstva dobiti dugo čekani nacionalni vaterpolo centar.

Prvi meč na prvenstvu svetski šampion Srbija igra protiv olimpijskog prvaka Hrvatske.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Žak

Pravoslavci svih zemalja ujedinite se !!! Aplauzi samo za vijerne prijatelje.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC