• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milanu bodovi, Đenovi utjeha u nadoknadi

Autor mondo.ba

Milan bez problema savladao Đenovu rezultatom 2:1. Golovima Bake i Honde “rosoneri” potvrdili dobru formu i stigli blizu mjesta koje vodi u Ligu šampiona.

Ekipa Siniše Mihajlovića nije briljirala u 25. kolu Serije A, ali je u nedjeljnom matineu stigla do važne pobjede 2:1 nad Đenovom.

U samo mjesec i po dana “smijenjeni” Mihajlović je vratio svoju ekipu u formu i na San Siru poslije treće pobjede u posljednja četiri meča u Seriji A ponovo mogu da razmišljaju o trećoj poziciji koja vodi u Ligu šampiona.

Milan za trećeplasiranom Romom zaostaje samo četiri boda, a tu su ga doveli Kolumbijac Karlos Baka i Japanac Keisuke Honda koji su sa dva odlična poteza i dva gola prekinuli uspavanku na San Siru.

Već u petom minutu poveo je Milan, a strelac je bio Karlos Baka, koji je deseti put ove sezone postigao gol u svom prvom dodiru s loptom.

Kolumbijac je ispratio prvu pravu akciju svog tima, sačekao loptu na drugoj stativi, a potom raspalio po njoj za vođstvo Milana.

Utakmica na San Siru teško da je zadovoljila istinske ljubitelje fudbala, jer igralo se uglavnom na sredini terena, praktično bez uzbuđenja, o čemu govori i podatak da je Milan u prvih 45 minuta uputio dva, a Đenova NIJEDAN šut u okvir gola.

Gotovo preslikana situacija viđena je u nastavku, s tim da se Milan, ili preciznije Honda, pobrinuo da obezbijedi lagodniju prednost na vrijeme.

Japanac je u 64. minutu šutirao sa tridesetak metara i pogodio donji lijevi ugao mreže Perina, koji je malo zakasnio sa intervencijom.

Do kraja meča Montolivo je pogodio stativu, a tračak neizvjesnosti donijela je sudijska nadoknada u kojoj je Đenova do gola, prvog poslije četiri utakmice posta.

Ćerći je matirao Donarumu poslije prvog udarca Đenove u okvir gola i tako razljutio Sinišu Mihajlovića koji nije bio zadovoljan kako je njegova ekipa privela utakmicu kraju.

Gosti su jurnuli u preostalih minut-dva ka golu Milana, ali nisu uspjeli da naprave iznenađenje, pa će ostati tik iznad zone ispadanja, na samo tri boda od Frozinonea koji je ispod crte.

Srpski internacionalac Darko Lazović odigrao je posljednjih pola sata za Đenovu.

REZULTATI 25. KOLA:


Milan - Đenova 2:1 (1:0)

/Baka 5, Honda 64 – Ćerći 90+1/


Palermo - Torino 15.00
Sampdorija - Atalanta
Udineze – Bolonja

Fiorentina - Inter 20.45

odigrano u subotu:

Empoli - Frozinone 1:2 (0:1)
/Makarone 60 - Ćofani 17, pen 73/

Kjevo - Sasuolo 1:1 (1:1)
/Birsa 29p - Sansone 30/

Juventus - Napoli 1:0 (0:0)
/Zaza 88/



odigrano u petak:

Karpi - Roma 1:3 (0:0)
/Lazanja 61 - Dinje 56, Džeko 84, Salah 85/

u četvrtak:

Lacio - Verona 5:2 (1:0)
/Matri 44, 50, Anderson 69, Keita 82, Kandreva 90p - Greko 72, Toni 79/

TABELA: Juventus 57, Napoli 56, Roma 47, Fiorentina (-1) 46, Inter (-1) 45, Milan 43, Lacio 36, Sasuolo 35, Empoli 34, Kjevo 31, Bolonja (-1) 30, Torino (-1) 28, (-1) Atalanta 28, Udineze (-1) 27, Palermo (-1) 26, Đenova 25, Sampdorija (-1) 24, Frozinone 22, Karpi 19, Verona 15.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC