• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dvoršek: Nisam zaslužio otkaz, nije ni Rađenović

Autor mondo.ba

Sada već bivši trener Borca m:tel Boris Dvoršek izjavio je da ni on ni njegov prethodnik Igor Rađenović nisu zaslužili otkaz u banjalučkom klubu jer ekipa nema kvalitet da ostvari ambicije jednog dijela uprave.

 Boris Dvoršek: Ni ja ni Igor rađenović nismo zaslužili otkaze u RK Borac Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Dvoršek je prije svega mislio na plasman u Ligu šampiona, odnosno osvajanje petog ili šestog mjesta u SEHA ligi, ustvrdivši da ovakav tim nije dorastao tim ciljevima.

Hrvatski stručnjak je istakao da mu je žao što nije dobio priliku da završi započeti posao, kao i da je samo pet mjeseci premalo da bi se napravio zapaženiji iskorak.

"Nažalost, nismo imali ekipu koja bi mogla da se bori za peto ili šesto mjesto u SEHA ligi, što je bila želja jednog dijela uprave. To je bilo nerealno isto kao što je bilo nerealno da se Igor Rađenović s ovom ekipom plasira u Ligu šampiona. Ni on nije zaslužio otkaz jer nije mogao da uradi mnogo više. Treba postaviti realne ciljeve. Znam da Banjaluka živi za rukomet, ali moramo sami sebi priznati da Borac nije ono što je bio 1976. ili 1991. godine. Mada, činjenica je i da ima dobru polaznu osnovu", izjavio je Zagrepčanin za banjalučki "Press RS".

Govoreći o timu, Dvoršek je pohvalio igrače zbog odnosa prema obavezama i dodao da je atmosfera u ekipi bila odlična.

"Radili smo vrhunski i trenirali veoma kvalitetno. Nedostajalo nam je još samo malo vremena da se sve to pretvori u jako dobar rezultat. Znam da je atmosfera u ekipi bila odlična, baš kao i odnos igrača i stručnog štaba. Rukometaši su bili zadovoljni kvalitetom treninga i sami su priznali da su osjetili napredak. Činjenica je da Borac sada igra mnogo bolje, brže i za oko ljepše nego na početku sezonu".

Doskorašnji strateg "Velikana iz Gospodske" je naglasio da je uočljiv i individualni napredak pojedinih igrača.

"Posebno mislim na mlade poput Marka Ćeranića, Stanka Stankovića, Đorđa Ćelića i Nikolu Miloševića, a rekao bih čak i Stefana Jankovića. On je, nakon one famozne 'presice' na kojoj sam ga 'prozvao', bio možda i naš najbolji igrač".

Dvoršek je na kraju potvrdio da ga prekid saradnje nije iznenadio jer je trenerski posao takav da su dolasci i odlasci uvijek mogući.

"Ne ljutim se, takva je sudbina trenera! Na rastanku bih želio da pohvalim izuzetan odnos sa saradnicima Aleksandrom Međedovićem, Goranom Malićem, Borkom Petrovićem i Nemanjom Antonićem. Takođe, i cijela uprava, sa direktorom Vladimirom Brankovićem na čelu bila je veoma korektna i ja zaista nemam nikakve zamjerke, kao ni na saradnju sa novinarima", zaključio je Dvoršek u razgovoru za banjalučki list, uz napomenu da je zavolio Banjaluku u kojoj je već stekao dosta prijatelja.

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Rajko

Ma neće Umićević povesti ovog bradonju u Bemu nego mu je obećeo par opanaka.

Balkan

Uprava je dovela igrace, smijenila trenera, dovela trenera, otjerala igrace... Nigdje rezultata!!! Ko ce na kraju da odgovara i plati sve???

Vuk

Brankoviću nadam se da će te Umićević povesti sa sobom u Bemu!!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC