• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nedostatak golova pokvario spektakl u Banjaluci

Autor mondo.ba

Prijateljska utakmica na banjalučkom Gradskom stadionu između Borca i Partizana završena je bez pogodaka, ali daleko od toga da nije bilo zanimljivo!

 Borac - Partizan 0:0 Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Poslije 15 godina, Partizan je došao u Banjaluku da uveliča 90. rođendan banjalučkog kluba, ali utakmica nije ličila na revijalnu već pravu takmičarsku!

Iako se trener crno-bijelih Ivan Tomić odlučio za kombinovani sastav, kako je i pretpostavio njegov kolega sa klupe banjalučkog kluba Borče Sredojević, obje ekipi su željele pobjedu, ali je na kraju remi bio najrealniji.

Šteta jedino što mnogobrojne prilike ispred gola Filipa Kljajića i Branislava Ružića nisu realizovane, pa su gledaoci, njih oko sedam hiljada, ostali uskraćeni za pogotke.

Ali, ipak ne idu nezadovoljni sa Gradskog stadiona.

U ekipi Beograđana je kao starter počeo nekadašnji kapiten crveno-plavih Aleksandar Subić, koji je našem portalu rekao da se "plaši hoće li promašiti svlačionicu" i mogao je u prvom poluvremenu da gleda nemoć crno-bijelih.

Borčevci su dominirali terenom i stekli nekoliko dobrih šansi, međutim, zaslugom golmana Kljajića, ali i nedostatku sportske sreće i nepreciznošću, crveno-plavi nisu stekli prednost.

Najbliži golu bio je napadač Banjalučana Toni Jović u 39. minutu kad se našao "oči u oči" sa golmanom gostiju, ali je šutirao iznad prečke sa nekih desetak metara.

U nastavku, u igru Beograđana ušao je kapiten Saša Ilić i povezao redove crno-bijelih, a već na samom početku je uzdrmao prečku Borčevog gola.

Imali su i jedni i drugi još šansi, iako je ritam malo opao zbog mnogobrojnih izmjena, ali se mreže u petak uveče u Banjaluci ipak nisu zatresle.

Svoj doprinos ambijentu dali i najvatreniji navijači obe ekipe, ali bilo je i incidenata pošto su "Lešinari" bakljom pogodili fudbalera Partizana Marka Golubovića, kao i političkih poruka protiv NATO pakta i podrške Radovanu Karadžiću, koji je osuđen na 40 godina zatvora zbog ratnih zločina.

FK PARTIZAN: Kljajić, Bandalovski, Jevtović, Perišić, Subić, Vukadin, Čađenović, Birmančević, Golubović, Fofana, Božinov. Trener: Ivan Tomić.

FK BORAC: Ružić, Bečelić, Popović, Raspudić, Komljenović, Dujković, Kiso, Predragović, Maletić, Škorić, Jović. Trener: Borče Sredojević.

Meč je sudio Banjalučanin Ognjen Valjić.

- Crno-bijeli i crveno-plavi su prvi put u istoriji odmjerili snage 3. septembra 1961. godine u Banjaluci, a Partizan je slavio rezultatom 7:4.

- Posljednji put, prije 15 godina, 29. maja 2001. godine Beograđani su takođe bili bolji sa ubjedljivih 0:4.

- Trener Borca Borče Sredojević pred sam početak meča za RTRS je između ostalog ponovio da je od malena navijač crno-bijelih: Nije slučajna krilatica, "Za sve klubove se navija, ali Partizan se voli!

- Strateg Partizana Ivan Tomić je za banjalučku televiziju dodao da su Borac i Partizan veliki sportski prijatelji i da je posebno srećan zbog posljednjih pobjeda Banjalučana nad Drinom i Travnikom.

"Sredojević je legenda Partizana i s dvije vezane pobjede vratio je nadu da će banjalučki klub uspjeti da izbori opstanak u Premijer ligi BiH".

PROČITAJTE I TOK UTAKMICE

1 - Počela je utakmica na Gradskom stadionu u Banjaluci.

5 - Prvi udarac ka golu Partizana uputio je Toni Jović iz slobodnog udarca sa više od 20 metara, ali nije bilo opasnosti za čuvara mreže Beograđana Filipa Kljajića.

8 - Doskorašnji član Borca Aleksandar Subić prvi je zaprijetio golmanu Branislavu Ružiću, međutim, nije bio precizan.

14 - Fedor Predragović je prošao po desnoj strani i centrirao u šesnaesterac Partizana, ali su napadači Borca zakasnili na tu loptu. 

17 - Partizan ima više loptu u nogama, ali Borac je opasniji. Darko Maletić je pobjegao svojim čuvarima ponovo po desnoj strani i uputio prizeman centaršut, međutim, na visini zadatka je bila odbrana crno-bijelih.

25 - As crno-bijelih Marko Jevtović je iz slobodnog udarca sa više od 25 metara šutirao prema golu Borca, ali je u živom zidu lopta pogodila u glavu Miloša Dujkovića, kojem je potom ukazana pomoć i brzo se vratio na teren.

35 - Napadač Banjalučana Toni Jović je oboren u kaznenom prostoru Partizana, srušio ga je Miloš Perišić, ali prema mišljenju sudije Ognjena Valjića jedanaesterac nije postojao.

39 - Najbolja šansa u dosadašnjem dijelu utakmice i to za Borac - Jović je prošao po desnoj strani, prošao nekoliko igrača Partizana i sam izišao ispred Filipa Kljajića, ali je šutirao visoko iznad prečke sa nekih desetak metara!

Partizan je u prvih 45 minuta držao više loptu u svojim nogama, ali je Borac bio konkretniji stvorivši nekoliko odličnih šansi. Najbolju šansu na meču propustio je Toni Jović u 39. minutu kad je sam izišao ispred Filipa Kljajića, ali je šutirao iznad prečke.

Utakmica jeste prijateljska, ali igralo se u visokom ritmu i gledaoci uprkos nedostatku pogodaka nisu nezadovoljni partijom obje ekipe, prvenstveno igrom Borca.

- poluvrijeme -

46 - Nastavljen je meč u Banjaluci.

47 - Prečka za Partizan koju je pogodio Saša Ilić, koji je u nastavku ušao u igru.

52 - Fudbaler crno-bijelih Dušan Vlahović je prošao po desnoj strani, promiješao odbranu Borca i šutirao u suprotni ugao, ali je golman Ružić odlično intervenisao. Partizan je u nastavku konkretniji i bolji tim.

56 - Goran Vukić, koji je zamijenio Branislava Ružića, spasio je Borac poslije sjajnog udarca Vlahovića sa ivice šesnaesterca, ali je golman Banjalučana paradom spasio evrogol i izbacio loptu u korner.

70 - Poslije mnogo izmjena koje su napravili treneri Sredojević i Tomić, ritam je malo pao, iako je Borac poslije početnog naleta Partizana uspostavio ravnotežu na terenu.

79 - Saša Ilić je dobio loptu u kaznenom prostoru i odlično uposlio Alena Stevanović, ali je njegov udarac ka mreži Banjalučana izblokiran. U sljedećem napadu, Stevanović je prošao i centrirao ka napadačima crtno-bijelih, ali je intervenisala odbrana Borca i izbacila loptu u korner.

84 - Sjajna šansa za Borac! Vladan Milosavljev je protutnjao po lijevoj strani i šutirao iskosa ka golu Partizana, ali je za malo bio neprecizan, lopta je prohujala tik iznad prečke.

88 - Rezervista Stefan Đurić je dobio loptu od Ilića na lijevoj strani, uspio je da je primiri i centrira na peterac, ali niko od fudbalera nije ispratio akciju i propala je dobra šansa za crno-bijele da stignu do prednosti i vjerovatno pobjede.

90 - U toku je posljednji minut, po svemu sudeći, fudbalski spektakl će biti okončan bez pogodaka.

- kraj - 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC