• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac - Partizan: Sudar "velikana" u Banjaluci

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Banjalučki Borac će u okviru proslave 90. rođendana u petak s početkom u 17.30 časova (RTRS) ugostiti beogradski Partizan. „Od malena navijam za crno-bijele, emocije postoje“, kaže trener Banjalučana Borče Sredojević.

 Borac-Partizan Izvor: MONDO/Samir Cacan

Strateg crveno-plavih Borče Sredojević je u svojoj igračkoj karijeri nosio dresove i Borca i Partizana i za njega je sutrašnja utakmica prepuna emocija, ali i prilika da Banjalučani protiv kvalitetnog protivnika provjere svoje snage kako bi u Premijer ligi Bosne i Hercegovine osigurali opstanak.

Sredojević je banjalučkim novinarima najprije izrazio nadu da će dvoboj Banjalučana i Beograđana proteći u najboljem redu i da će meč biti istinski praznik fudbala.

„Predstojeća utakmica je važna iz jednog razloga – da sve protekne u lijepoj atmosferi i na terenu, ali i na tribinama. Neka sutrašnji meč sa Partizanom bude istinski praznik u Banjaluci“, rekao je trener crveno-plavih.

IMA JOŠ KARATA

Posljednji put Partizan je bio gost Banjaluke 29. maja 2001. godine, kada je slavio rezultatom 4:0. Tada se na tribinama Gradskog stadiona okupilo oko 12.000 navijača. Portparolka Borca Jovana Surtov istakla je da je dosad prodato između tri i četiri hiljade ulaznica za utakmicu, a cijene karata su šest maraka (istok), deset (sjever) i 13 maraka (zapad).

Na pitanje kakve emocije osjeća prema Partizanu s obzirom da je u igračkoj karijeri nosio crno-bijeli dres, Sredojević je naglasio da je za njega igranje u beogradskom klubu predstavljalo ispunjenje „dječačkog sna“.

„Postoje emocije prema Partizanu, iako sam igračku afirmaciju stekao u Borcu, a kasnije i Rijeci, gdje sam stekao i status kapitena. Jednostavno jer od malena sam navijač crno-bijelih i za mene je igranje u Partizanu bio dječački san“, podvukao je Sredojević i dodao da ga uvijek raduju uspjesi crno-bijelih.

„Na žalost, stvari u Superligi Srbije ne stoje baš najbolje ove sezone“.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Šef stručnog štaba Borca je istakao da iako je u pitanju prijateljski dvoboj zahtijevaće od igrača ozbiljnost protiv fudbalskog „velikana“ iz bivše Jugoslavije koji će možda doći sa kombinovanim sastavom.

„Partizan jeste velikan, ali Borac je 'Velikan iz Platonove'“, zaključio je Sredojević i dodao da nikad ne prognozira rezultat. Takođe, pozvao je navijače i sve ljubitelje fudbala da napune Gradski stadion.

Zbog povreda Sredojević protiv crno-bijelih neće moći da računa na Uglješu Radinovića i Armanda Mancea, kao i Nebojšu Runića, koji je odavno van stroja.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Napadač crveno-plavih Toni Jović takođe je izrazio nadu da će Gradski stadion biti pun i da će utakmica sa Partizanom biti za uživanje.

„Nadam se dobroj posjeti i da će nas vrijeme poslužiti kako bi se svi zajedno radovali i zabavili“, izjavio je Jović i dodao da ne bi posebno volio da zatrese mrežu crno-bijelih.

„Mijenjao bih dva gola Partizanu, za jedan Sarajevu“, jasan je napadač Borca šta je prioritet u crveno-plavoj svlačionici.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC