• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Petarda" u Udinama, u Veroni "prazne puške"

Autor mondo.ba

U prva dva meča 36. kola Serije A viđena su dva potpuno različita dvoboja.

Dva meča, šest golova, svi viđeni u Udinama - bilans je prve dvije utakmice 36. kola Serije A.

Publika na stadionu "Mark Antonio Bentegodi" nije vidjela golove, ali jeste zanimljiv dvoboj Kjeva i Fiorentine, u kojoj su obje ekipe po jednom pogodile okvir gola.

"Viola" je većim dijelim meča bila konkretnija, a odličnu šansu u gol nije uspio da pretvori Nikola Kalinić. Hrvatski internacionalac u 35. minutu sjajno je šutirao sa ruba šesnaesterca, ali se istakao domaći čuvar mreže Albano Bizari.

SRBI

Zdravko Kuzmanović bio je starter i odigrao cijeli meč za Udinese, dok je Nikola Maksimović susret na "Friuliju" odgledao s klupe za rezervne igrače. Ivan Radovanović upisao je svih 90 minuta za Kjevo, dok Nikola Ninković nije ulazio u igru. Nenad Tomović takođe je odigrao sve minute za Fiorentinu, pritom zaradivši javnu opomenu.

Mauro Zarate u 52. minutu mogao je donijeti prednost gostima, ali je pogodio prečku. Bilo je to 18. put ove sezone da rivali "letećih magaraca" pogađaju okvir gola, što je rekord lige. Minut kasnije Markus Alonso bio je u odličnoj prilici, ali je šutirao preko gola.

U 59. minutu i domaći su pogodili okvir gola. Nikola Rigoni odlučio se na šut sa dvadesetak metara, ali je stativa bila saveznik gostiju.

Za razliku od "Bentegodija", na "Friuliju" je prštalo na sve strane. Udineze je pretrpio pravi debakl od Torina, koji je slavo 5:1, a najzaslužniji za trijumf "bikova" bio je dvostruki strijelac Žozef Martinez.

Udineze je blizu opasne zone, ali srećom po "zebre" do kraja sezone ostala su još samo dva kola, pa katastrofalna forma u drugom dijelu sezone (tri trijumfa na 18 utakmica) neće ugroziti opstanak u italijanskoj eliti.

SERIJA A - 36. KOLO:

Udineze - Torino 1:5 (0:2)
/Felipe 47 - Janson 12, Akva 45, Martinez 50, 83, Beloti 56/

Kjevo - Fiorentina 0:0

U nedjelju:

Juventus - Karpi (12:30)
Empoli - Bolognja (15:00)
Milan - Frozinone
Sasuolo - Verona
Palermo - Sampdorija
Lacio - Inter (20:45)

U ponedjeljak:

Đenova - Roma (19:00)
Napoli - Atalanta (21:00)

TABELA: Juventus 85, Napoli 73, Roma 71, Inter 64, Fiorentina (+1) 60, Milan 53, Sasuolo 52, Kjevo (+1) 49, Lacio 48, Torino (+1) 45, Đenova 43, Empoli 42, Atalanta 41, Sampdorija 40, Bolonja 40, Udineze (+1) 38, Karpi 35, Palermo 32, Frozinone 30, Verona 25.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC