• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Van Gal: Bila mi je čast...

Autor mondo.rs

Mančester junajted ozvaničio promenu na klupi, a Holanđanin se oprostio od kluba i navijača otvorenim pismom. Akcenat na FA kupu i afirmaciji mladih igrača.

Izvršni potpredsednik Mančester junajteda Ed Vudvord potvrdio je u ponedeljak uveče da Luj van Gal (64) više nije menadžer "crvenih đavola".

On se u kratkoj poruci na klupskom sajtu zahvalio Van Galu i njegovom stručnom štabu na "odličnom radu tokom protekle dve godine, koji je kulminirao osvajanjem 12. nacionalnog FA kupa".

"Njegova zaostavština je samopouzdanje koje je ulio nekolicini mladih fudbalera, da pokažu svoje umeće na najvišoj pozornici. Svi u klubu želimo mu samo najbolje u budućnosti", poručio je Vudvord.

Iskusni holandski stručnjak - ove godine navršavaju se tri decenije otkako je stupio u trenere - bio je dobro upućen u dešavanja u klupskom vrhu, pa se ubrzo obratio javnosti otvorenim pismom, takođe putem sajta "manutd.com".

"Bila je čast voditi tako veličanstven klub kao što je Mančester junajted. Na taj način ostvario sam svoju dugogodišnju ambiciju", počeo je Van Gal i naglasio da će trofej FA kupa uvek imati posebno mesto u njegovoj kolekciji.

Nekadašnji selektor Holandije i trener AZ Alkmara, Ajaksa, Barselone i Bajerna, izrazio je žaljenje što neće ostati na Old Trafordu do kraja trogodišnjeg ugovora, dakle, još godinu dana.

"Verujem da su postavljeni čvrsti temelji za još veće uspehe, kakve žele naši strastveni navijači. Zahvaljujem se igračima i želim im sve najbolje u narednoj sezoni. Posebno ću pratiti dalji razvoj mladih igrača, čiji proboj u prvi tim mi je pružio veliko zadovoljstvo".

Van Gal je dodao da su život i rad u Engleskoj u svakom pogledu ispunili njegova očekivanja i ponaosob se zahvalio svim klupskim strukturama - od vlasnika i uprave, preko navijača, do ljudi zaposlenih u trening centru.

"Posebnu zahvalnost dugujem ser Aleksu Fergusonu i ser Bobiju Čarltonu, koji su učinili da se moja porodica i ja sve vreme osećamo dobrodošlim u Mančesteru".

Ime novog menadžera, a ostrvski mediji nemaju dilemu da će to biti Žoze Murinjo, biće objavljeno "uskoro"...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC