• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tvrdo i borbeno: Zvezda u finalu!

Autor mondo.rs

Crveno-beli u čvrstoj, žestokoj i ne previše atraktivnoj borbi pobedili Mega Leks 74:64 i sedmi put ove sezone, za plasman u finalnu seriju plej-ofa. Milojević isključen.

 Tvrdo i borbeno: Zvezda u finalu! Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda Telekom prvi je finalista plej-ofa Superlige.

Ekipa Dejana Radonjića i sačuvala je perfektan skor u duelima protiv Mega Leksa, obezbedivši tako dvokorakom plasman u finalnu seriju.

U igri u kojoj su oba tima loše šutirala i teško nalazila ritam, presudilo je čak 19 ofanzivnih skokova favorita, njegova duža rotacija i odlične role Stefana Jovića (18 p, 9 as), Luke Mitrovića (20 p, 7 sk), kao i Vladimira Štimca, koji se nije "upisao", ali je uhvatio čak 13 lopti pod obručima.

Sa druge strane, Nikola Janković odigrao je sjajan meč i ubacio 23 poena, ali bez značajne pomoći "spolja" (Meginih 4/19 za tri) i uz loše "građenje" defanzivnog skoka, to je bilo premalo da domaćin odvede seriju u "majstoricu".

U finišu utakmice, pri rezultatu 55:57, trener Mege Dejan Milojević isključen je zbog protesta na sudijske odluke i ulaska na teren. Mladi šef struke osvajača Kupa posebno je bio iritiran četvrtom i petom ličnom greškom Radeta Zagorca, nakon kojih je stao na parket i ironično se rukovao sa sudijom.

Promašeni šutevi i Zvezdina dominacija u skoku

I brojke govore koliko su oba tima teško "nameštala" ruku. Slobodna bacanja: Mega 6/15, Zvezda 9/21. Šut za dva 23/41 - 28/48. Trojke: 4/19 - 3/17. Sa druge strane, crveno-beli su kontrolisali oba reketa i završili meč sa 44 skoka (25/19), naspram 27 uhvaćenih lopti Mege (18/9).

U tim trenucima, Mitrović je hvatao zalet i (blokada, pa koš za 55:57) i do kraja utakmice postigao još osam poena, stupivši tako u prvi plan i "poništivši" loše šutersko veče celog tima (3/17 za tri), uključujući i bledu rolu Kvinsija Milera, koji je za 12 minuta u igri promašio sva četiri šuta.

Epilog: Crveno-beli idu u finale, a vlasnik "Žućkove levice" u borbu za treće mesto i plasman u ABA ligu.

Zaključno sa večerašnjom utakmicom, ovi rivali su odigrali sedam međusobnih mečeva ove sezone i crveno-beli su slavili u svakom. 

MEGA LEKS - ZVEZDA 64:74 (13:14, 25:23, 17:18, 9:19)

MEGA: Simić 2, Rašić 2, Đoković, Veljković, Ivanović 16, Zubac 4 (6 sk), Pavlović, Zagorac 9, Popović, Simeunović, Nikolić 8 (7 sk), Janković 23 (4 sk).

ZVEZDA: Kinzi 6, Rebić 1, Dangubić 2, Mitrović 20 (7 sk), Lazić 6 (6 sk), Micić, Simonović 4, Gudurić 9, Jović 18 (9 as), Miler, Cirbes 8, Štimac (13 sk)

Plej-of Superlige biće nastavljen u ponedeljak, utakmicom FMP-a i Partizana u Železniku. Trenutni skor u toj seriji je 1:0 za crno-bele.

Iz minuta u minut:

KRAJ UTAKMICE, 64:74! ZVEZDA IDE U FINALE!

40' 64:72 Zubac pogađa slobodna bacanja pola minuta pre kraja. Pobednik je odlučen.

39' 62:72 Posle nekoliko minuta bez poena, Mitrović koristi jedno slobodno bacanje. Odmah zatim Jović blokira Ivanovića, a Mitrović zakucava. Tajm-aut Mega Leks.

36' 62:69 Jović za Lazića - trojka iz ćoška. Odmah potom, Mega Leks traži tajm-aut, a Janković ubacuje svoj 23. poen.

35' 59:66 Mitrović poenima iz reketa postavlja maksimalnu prednost crveno-belih. Bez dileme najjači adut Zvezde u ovoj utakmici je ofanzivni skok. Sakupila ih je čak 15!

35' 59:62 Mega ostaje u igri. Nikolić pogađa u faul i koristi dodatno slobodno bacanje, dok Gudurić potom brzo realizuje napad i zakucava posle prodora.

- Mega Leks u ovom trenutku vode Milojevićevi pomoćnici Srđan Flajs i Veselin Petrović.

32' 55:60 Dejan Milojević kažnjen je tehničkom zbog protesta , a zatim je isto sankcionisana i klupa Mega Leksa. Potom je trener Mege isključen!

U prvom slučaju Milojević je tražio faul na Nikoli Jankoviću pod košem Zvezde, a u drugom je protestovao zbog odluke sudije da dosude petu ličnu grešku Radetu Zagorcu zbog udarca u borbi za poziciju sa Brankom Lazićem. Podignuta tenzija i vođstvo crveno-belih.

Zagorac je u 30 sekundi napravio dve lične greške - četvrtu i petu iako ga je Milojević u međuvremenu upozoravao da ne rizikuje.

30' 55:55 Tvrd kraj treće četvrtine i trojka Branka Lazića iz ćoška, za izjednačenje. Jako loši procenti šuta na obe strane - i iz igre i sa linije za slobodna bacanja.

28' 55:52 Prednost Mege opet raste, a Zvezda nastavlja da promašuje za tri (1/13). Igra crveno-belih ponovo je nestala bez Jovića. Radonjić traži tajm-aut.

27' 51:52 Zvezda je u problemu. Jović odlazi na klupu zbog četvrte lične greške, a na terenu je Rebić. Do ovog trenutka, odlazak prvog plejmejkera na klupu donosio je probleme gostima.

27' 50:52 Mega za manje od minut pravi tri faula zaredom, a sada je i Kinzija poslala na "crtu", sa koje je šutirao tri puta i pogodio u prva dva pokušaja. Crveno-beli opet vode.

25' 50:48 Zvezda ima ogromne probleme sa organizacijom igre kada je Jović na klupi. Micić je proveo malo vremena u igri, a u ovim trenucima ni Rebić ne uspeva da u predviđenih osam sekundi prevede loptu preko pola.

25' 48:48 Dok se ekipe smenjuju u vođstvu, Jović mora da sedne na klupu zbog tri lične greške. U istom problemu je i centar Mege Ivica Zubac, koji je zakasnio u jednoj odbrani i napustio igru sa četiri faula.

23' 44:45 Jović igra zaista sjajno i slalomima dovodi Zvezdu u vođstvo. Milojević zove tajm-aut i viče na igrače. Izuzetno je ljut trener Mege.

21' 40:39 Janković polaže loptu u koš, isto čini i Cirbes. Počelo je drugo poluvreme.

MEGA: Ivanović 13 (3/5 za tri), Zubac 2, Zagorac 7, Nikolić 2, Janković 14 (7/7 za dva)
ZVEZDA: Kinzi 4, Mitrović 10 (5/5 za dva), Simonović 4, Gudurić 5, Jović 8, Cirbes 6.

Dvojac Janković-Ivanović predvodi Megu i održava njeno vođstvo. Na drugoj strani, crveno-beli su uprkos jako lošem šutu (1/11 za tri) uspevali da održe priključak velikim brojem ofanzivnih skokova (12) i konkretnom saradnjom Cirbesa i Mitrovića pod košem.

- Kraj prvog poluvremena, 38:37 -

20' 38:35 Odlična saradnja Mitrovića i Cirbesa, posle novog ofanzivnog skoka. Nemac lako pogađa i nakratko primiče crveno-bele protivniku na posed. Milojević je ljut na Nikolića zbog dopuštenih ofanzivnih skokova.

19' 36:33 Lep i tečan napad Mega Leksa, završen zakucavanjem Jankovića. Mitrović na drugoj strani hvata ofanzivni skok (10. timski), posle još jednog promašaja crveno-belih pri šutu za tri (1/10)

18' 32:29 Ivanović prekida seriju gostiju 8:0 još jednom trojkom. Odmah potom, Zvezda ponovo ima problem pri organizaciji napada. Domaći otimaju Joviću loptu i još jednom lako poentiraju.

17' 27:27 Dva napada bila su potrebna crveno-belima da nadoknade zasad maksimalno vođstvo Mege. Štimac je uhvatio tri uzastopna ofanzivna skoka, a potom je loptu pod obručem domaćina uhvatio i Jović. Tajm-aut Dejan Milojević.

15' 27:21 Ivanović pogađa trojku praktično sa aut linije, Mega presingom pritiska goste i krade loptu, za nove poene, kojima povećava vođstvo

12' 18:16 Mega je u seriji. Janković, Ivanović (trojka) i ponovo Janković preuzeli su vođstvo i primorali Radonjića da zatraži tajm-aut.

5' 4:9 Efikasniji period utakmice. Crveno-beli su ubrzali i poenima Cirbesa i Kinzija poentirali u uzastopnim napadima. Mega odgovara pogotkom Jankovića.

4' 2:4 Mega odgovara pogotkom Danila Nikolića. Asistirao mu je saigrač pod košem, Nikola Janković.

2' 0:4 Kinzi promašuje dva puta, Jović pogađa, prvi na utakmici. Odmah potom, plejmejker Zvezde asistira Luki Mitroviću.

Startne petorke:

MEGA: Ivanović, Popović, Zagorac, Nikolić, Janković
ZVEZDA: Jović, Dangubić, Kinzi, Mitrović, Cirbes.

Duel za finale, druga runda.

Mega Leks i Crvena zvezda Telekom od 20.00 časova u Sremskoj Mitrovici igraju drugu utakmicu polufinalne serije, u kojoj će branilac titule imati prvu meč loptu za plasman.

Ovosezonski međusobni skor dva tima je 6:0 u korist crveno-belih, a na istom mestu su u prethodnom duelu osvojili titulu ABA lige.

Trijumf u predstojećoj utakmici uveo bi ekipu Dejana Radonjića u finale, dok bi sastav Dejana Milojevića pobedom produžio seriju i uveo je u "majstoricu".

Uoči večerašnje utakmice, postavlja se pitanje da li će za domaće igrati Timote Luvavu, koji nije bio spreman za prethodni meč.

Istovremeno, ostaje da se vidi da li je povreda skočnog zgloba Kvinsija Milera ostavila teže posledice i da li će ga eventualno sprečiti da nastupi u Sremu.

Utakmica počinje u 20.00 časova, uz direktan TV prenos na Areni sport.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC