• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zlatne Banjalučanke!

Autor SRNA

Ženski kamerni hor "Banjalučanke" osvojio je zlatnu medalju na Svjetskoj horskoj olimpijadi u Sočiju u Rusiji, saopšteno je iz tog hora.

Umjetnički rukovodilac, kompozitor i dirigent ovog hora Mladen Matović istakao je da su kao jedini predstavnik Republike Srpske i BiH na najvećem i najznačajnijem svjetskom horskom takmičenju osvojili zlato u kategoriji tradicionalne muzike u okviru najvišeg ranga takmičenja.

"Ovo je naše četvrto uzastopno učešće na horskoj Olimpijadi i nakon dva srebra sa horskih olimpijada u Kini i SAD uspjeli smo dva puta uzastopno da osvojimo olimpijsko zlato - na prethodnoj horskoj Olimpijadi u Rigi i sada u Sočiju. Sa ovom medaljom smo potvrdili višegodišnju rezultatsku konstantu i dodatno učvrstili svoje mjesto najbolje rangiranog hora na zvaničnoj rang listi 50 najboljih kamernih horova svijeta", rekao je Matović.

On je zahvalio svim republičkim i gradskim instancama, te prijateljima hora koji su pomogli odlazak "Banjalučanki" u Soči.

U organizaciji Svjetske horske asocijacije "Interkultur - Musika Mundi" horska Olimpijada u Sočiju održava se od 6. do 16. jula uz učešće više stotina horova iz 73 zemlje. Nastupe ocjenjuje sedmočlani žiri sastavljen od uglednih stručnjaka za horsku muziku iz Rusije, Finske, Argentine, Kine, Filipina, Turske i Južnoafričke Republike.

Hor "Banjalučanke" direktno se kvalifikovao na Svjetsku horsku Olimpijadu u Sočiju zahvaljujući prethodno osvojenoj zlatnoj medalji na Evropskom horskom prvenstvu u Magdeburgu prošle godine.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

banjalučanin

Nismo ništa manje od ovih sjajnih djevojaka ni očekivali. Ponosni smo na vaš rad. Bravo Mladene!!!

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop