• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KROZ OBJEKTIV DEBITANTA: Diskusije, predavanja i filmovi povodom trećeg rođendana Audio-vizuelnog centra RS

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Povodom trećeg rođendana, Audio-vizuelni centar Republike Srpske (AVC RS) organizuje dvodnevni događaj, koji će se održati 26. i 27. aprila 2024. godine u Banjaluci, pod nazivom „Kroz objektiv debitanta!“.

 Kroz objektiv debitanata audio vizuelni centar RS Izvor: AVC RS

"Želja nam je da kroz niz diskusija i interaktivnih sesija, te filmske projekcije, svim učesnicima pružimo prostor za konstruktivan dijalog, razmjenu iskustava i ideja, te stvaranje trajnih veza koje će nadmašiti granice ovog događaja. U prošloj godini smo veliku pažnju posvetili razvoju projekata i u ovoj godini očekujemo prve debitantske filmove. Zato smo se odlučili da organizujemo ovaj događaj kako bismo našim stvaraocima pružili priliku da od iskusnijih stvaralaca koji su relativno skoro prošli proces stvaranja prvog filma doznaju o njihovim iskustvima", saopšteno je uz AVC RS.

Gosti su reditelji i producenti, predavanje će održati domaći dokumentaristi kao i stručnjaci iz svijeta striming platformi.

"Važno nam je učešće veoma iskusnog i filmskim stvaraocima dobro poznatog producenta Zorana Jankovića iz „Košutnjak filma“ koji je pristao da ukaže povjerenje debitantima i zahvaljujući čemu su nastali filmovi „Usekovanje“ i „Jorgovani“. U okviru događaja biće predstavljena i Apolon platforma, onlajn stirimng platforma, a kakve mogućnosti nudi otkriće Igor Turčinović i Dragan Jeličić. Organizujemo i panele o dokumentarnim i animiranim filmovima koj će voditi autori iz Republike Srpske Marko Šipka, Jelena Medić i Igor Đurić koji imaju iskustvo u ovim žanrovima", pojasnila je direktor Audio-vizuelnog centra Republike Srpske Anja Ilić.

Ulaz na sve panele koji će biti održani u K.S.E.T. pabu (ulica Patre 5), kao i filmske projekcije koje će biti upriličene u Cineplexxu Palas je slobodan i svi zainteresovani su pozvani da se pridruže.

PROGRAM:

Izvor: AVC RS

 (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop