• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slavko Petrović iz Radnika u Željezničar!

Autor mondo.rs

Srpski stručnjak napustio klupu Radnika i preuzeo sarajevski Željezničar.

 Slavko Petrović novi trener FK Željezničar Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Fudbalski klub Željezničar je poslije sjednice Upravnog odbora u utorak uveče dobio novog trenera, a to je Slavko Petrović.

Srpski stručnjak koji je do danas vodio bijeljinski Radnik potpisao je dvogodišnji ugovor sa sarajevskim Željezničarem, saopšteno je iz njegovog novog kluba.

Petrović je ovog ljeta produžio ugovor sa Radnikom, međutim odlučio je da napusti klupu osvajača Kupa BiH i preuzme Željezničar.

On će naslijediti Miloša Kostića koji je poslije tri vezana poraza  Željezničara sporazumno raskinuo ugovor s klubom.

Slavko Petrović je sa klupe predvodio Radnik na ukupno 46 utakmica, a ostvario je 18 pobjeda, te po 14 remija i poraza. U prošloj sezoni je osvojio Kup Bosne i Hercegovine pobijedivši u finalu ekipu Slobode. U tekućoj sezoni Radnik je osvojio osam bodova nakon prvih šest kola.

Trenersku karijeru je počeo 1992. godine i najveći dio vremena radio je upravo u Njemačkoj. Prvo je trenirao niželigaše Alemaniju Gros-Rorhajm i Amisitija Firnhajm. Potom je radio u Bundesligi, ekipi Karlsruea kao pomoćnik, a zatim je vodio Darmštat, Karl Cajs Jenu, Fortunu Dizeldorf, Valdhof Manhajm te mađarski Zalageržegi. Nakon toga u vodio je Borac Čačak u dva navrata, te ekipu beogradskog Rada. Radnik iz Bijeljine preuzeo je 2014.godine.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

haha

Samo se čekalo kad će buco napraviti tako glup potez, on nije nikakav trener i sad će se to vidjeti. Glupan, pa jedini klub u karijeri sa kojim je imao iole uspjeha jeste Radnik a u Srbiji ih je mijenjao ko čarape. I ode iz Radnika u klub u kome će dobiti otkaz za 2 mjeseca

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC