• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bravo za Barsu

Autor mondo.rs

U jednom danu, Barselona je napravila "rokadu", prodala 33-godišnjeg golmana i dovela pet godina mlađeg, za pet miliona evra manje.

Mančester siti platio je 33-godišnjeg golmana Klaudija Brava celih 18 miliona evra Barseloni, uz garantovana još dva miliona ukoliko Čileanac bude zabeležio određen broj nastupa za "građane".

Istog dana, Blaugrana je za 13 miliona evra potpisala pet godina mlađeg golmana Ajaksa, Jaspera Silesena, koji je u 28. godini prvi put napustio holandsku ligu.

I Barsa je "kopljanicima" garantovana dodatnu uplatu od dva miliona evra, nakon što golman reprezentacije Holandije zabeleži određeni broj nastupa u crveno-plavom.

Na insistiranje novog menadžera Sitija, Pepa Gvardiole, na "Etihad" je doveden golman kojeg je Barselona pre dve godine, a sve nakon Mundijala u Brazilu, dovela iz Real Sosijedada, što praktično znači da će se za mesto na crti u Mančesteru boriti tri čuvara mreže – do skoro standardni Džo Hart, njegov zamenik iz vremena Manuela Pelegrinija, Vili Kavaljero, kao i novajlija Bravo, koji je potpisao četvorogodišnji ugovor sa novim klubom.

Bravo, sa 106 nastupa za Čile, na početku karijere nastupao je za Kolo Kolo, a od 2006. do 2014. branio je na "Anoeti" u San Sebastijanu.

"Teško je napustiti klub kakav je Barselona, ali prilika da radim sa Pepom Gvardiolom je bila previše dobra da bih je odbio", rekao je Bravo, koji se tokom dve sezone na "Kamp Nou" stadionu smenjivao na golu sa mlađim kolegom Markom Andreom Ter-Štegenom iz Nemačke.

Njemu će sada konkurenciju praviti Silesen, kojeg je Ajaks 2011. godine za 3,2 miliona evra doveo iz NEC-a, a sada zaradio deset miliona više, možda i celih 12.

Za Silesena, koji je potpisao petogodišnji ugovor sa novim klubom, određena je izlazna klauzula od 60 miliona evra.

Posle svega, ostaje samo da vidimo gde će, kada i kako preći Hart, kojem je Gvardiola i pre i posle transfera Brava jasno stavio do znanja da nije u prvom planu u klubu u koji je došao 2006. godine i u kom je bio standardan od 2007. do ovog leta (348 nastupa u svim takmičenjima).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC