• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arsenal srušio Čelsi posle pet godina!

Autor mondo.rs

Svi golovi u londonskom derbiju viđeni su u prvom poluvremenu i svi u mreži "plavaca" - 3:0!

Ekipa Arsenala konačno je pobedila Čelsi u borbi za bodove!

Počelo je greškom Gerija Kejhila i vodećim pogotkom Aleksisa Sančeza u 11. minutu, tri minuta kasnije Tio Volkot je završio fenomenalnu akciju Ivobija i Beljerina, da bi Mesut Ozil iz kontre u 40. minutu postavio konačan rezultat - 3:0 (3:0)!

Pogledajte sve golove!



"Tobdžije" su prethodnu pobedu nad Čelsijem u Premijer ligi slavili još 29. oktobra 2011, kada su ga na Stamford Bridžu "uništili" kontranapadima - 3:5, uz het-trik Robina van Persija.

Volkot je i tada bio strelac jednog pogotka, a sadašnjeg golmana Arsenala, Petra Čeha, matirao je i bek Andre Santos, koji je u međuvremenu, preko Brazila i Švajcarske, stigao do turskog drugoligaša Boluspora.

Od tada su odmerili snage 11 puta i četa Arsena Vengera slavila je samo jednom, u meču za Čeriti šild, odigranom 2. avgusta 2015. Kada je bilo daleko važnije, u prvenstvenim okršajima, Čelsi je zabeležio šest pobeda uz tri remija i gol-razliku 15:2.

Može se reći da je ovom prilikom Arsenal vratio deo tog duga, potvrdivši da se nalazi na uzlaznoj liniji, dok menadžer Čelsija Antonio Konte mora da reši probleme zbog kojih je njegov tim posle tri vezane pobede na startu Premijer lige osvojio samo bod iz naredna tri kola.

"Plavci" su krajem avgusta ubrajani u kandidate za titulu, ali su posle remija sa Svonsijem i glatkih poraza od Liverpula i Arsenala pali na osmu poziciju. Iduće subote čeka ih gostovanje čvrstoj ekipi Hala.

Arsenal, na drugoj strani, može da se diči serijom od četiri pobede u Premijer ligi i trećim mestom na tabeli, što je sjajno ako se prisetimo kako je izgledao u prvom kolu, u porazu od Liverpula na "Emirejtsu" (3:4, nakon 1:4).

Venger uglavnom igra bez klasičnog centarfora, pošto je Velbek povređen, a Žiru u drugom planu, ali takva strategija donosi rezultate. Fudbaleri veznog reda postigli su 13 od 15 Arsenalovih golova u Premijer ligi, od toga Sančez četiri i Volkot tri.

TABELA: Mančester siti 18, Totenhem 14, Arsenal 13, Liverpul 13, Everton 13, Mančester junajted 12, Kristal Palas 10, Čelsi 10, VBA 8, Votford (-1) 7, Lester 7, Hal 7, Bornmaut 7, Sautempton (-1) 5, Midlsbro 5, Svonsi 4, Barnli (-1) 4, Vest Hem (-1) 3, Stouk 2, Sanderlend 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC