• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljulj "uhapsio" Gaudloka, Kerol sipao trojke!

Autor mondo.rs

U Tel Avivu - brejk. I to kako... Sve što je Fernandez uprskao, brzo su popravili bekovi Reala.

 Evroliga: Makabi - Real 82:89 Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

U reprizi finala Evrolige iz 2014. godine, jedne od najlepših i najdramatičnijih utakmica u 16 godina postojanja "otcepljenog" takmičenja – brejk!

Pred 11.060 bučnih navijača u Tel Avivu, Serhio Ljulj odigrao je fantastičnu odbranu i davao energiju svom timu, iz čega se otvarao brz i tačan napad u najvažnijim trenucima meča, a svaka od pet trojki Džejsija Kerola bolela je kao udarac maljem domaće košarkaše...

Kada god bi se "Ponos Izraela" vratio u meč, Ljulj i Kerol bi proizveli nešto čarobno, pa tako ni nova "žuta minuta" Rudija Fernandeza i tehnička koja je mogla u potpunosti da vrati žuto-plave, nije dobila na značaju na kraju:

Makabi – Real Madrid 82:89 (16:20, 17:26, 24:16, 25:27).

/pročitajte sve parove, rezultate do sada završenih mečeva i aktuelnu tabelu/

Highlights: Maccabi FOX Teal Aviv-Real Madrid
Izvor: YouTube



Ljulj, jedan od najboljih defanzivaca evropske košarke – što ne znači da je loš u napadu, naprotiv – "spakovao je u džep" Endrjua Gaudloka, bar u situacijama kada su bili u isto vreme na parketu, a trener Madriđana Pablo Laso pobrinuo se da bude tako.

"Mini Mamba" Gaudlok stigao je do 14 poena za 32 minuta u igri, ali uz četiri pogotka za dva iz osam pokušaja i NIJEDNE šutnute trojke sve do ulaska u poslednji minut meča, kada je pogodio iz velike udaljenosti. Gaudlok je nemoć u duelima sa Ljuljom i ostalim bekovima Reala donekle nadoknadio asistencijama (5), ali je imao i dve izgubljene lopte.

S druge strane, kada je obavio posao u odbrani, a u napadu nastupila kriza usled nervoze Fernandeza, Ljulj je vezao dve duge dvojke u dva napada zaredom i praktično rešio meč – 69:79, na šta se nadovezao Kerol petom trojkom, pa i poenom sa penala u narednom napadu za nedostižnih 71:83, na 3:17 do kraja.

Laso je Kerola ubacio u igru umesto nervoznog Fernandeza, koji je sudijsku trojku u kojoj je bio i naš Milija Jovčić, naterao na tehničku grešku pri svega dva poena razlike za svoj tim – 65:67 (8:04 do kraja).

Međutim, Gaudlok je tada promašio slobodno bacanje, a Soni Vims otvoren šut za tri poena i vođstvo, što Real nije mogao da ne kazni – nakon što je Felipe Rejes izblokirao Vimsa, Kerol je pogodio četvrtu trojku, Gaj Pnini promašio istu na drugoj strani, posle čega je krenula kontra i pas Luke Dončića za Entonija Rendolfa i brzih 65:72, umesto potencijalnog vođstva ekipe Ereza Edelštajna.

Bamberg je kod kuće došao do prvog trijumfa u najjačem evropskom košarkaškom takmičenju. Nemački tim savladao je ruski Uniks 89:86 (19:17, 22:27, 19:23, 29:19). Bamberg je do pobede predvodio Nikos Zizis sa 16 poena i 12 asistencija, a Janis Strelnijeks bio je najefikasniji sa 17. S druge strane, Uniks je predvodio Kit Lengford sa 24 poena, a Koti Klark je postigao 20, uz sedam skokova.

Real ipak nije rutinski priveo meč kraju, jer su na 12 poena razlike Španci počeli da gube lopte i promašuju, pa se poslednji minut meča odužio, međutim bliže od 82:85 na 34 sekunde pre kraja Makabi nije mogao da priđe.

Kerol se zaustavio na 18, a Ljulj na 14 poena i 11 asistencija.

Makabi je predvodio Viktor Rud sa 18 poena i sedam skokova, dok je Endru Gaudlok postigao 16 (11 do poslednja dva minuta meča), a Soni Vims ubacio je jedan manje.

Izraelci su u prvom kolu ubacili 97 poena u Milanu i doživeli poraz od Armanija, dok je Real četvrti put pobedio u Tel Avivu od osnivanja Evrolige, treći put u poslednje četiri sezone, pa sa skorom 2-0 može da priprema dvomeč sa Baskonijom kod kuće (25. oktobar) i Milanom u gostima (27. oktobar).

Makabi sa 0-2 dočekuje Galatasaraj, pa putuje u Kaunas na meč sa Žalgirisom i to su mečevi u kom će šestostruki prvak Evrope tražiti prve bodove ove sezone.

Poslednju od šest titula, Izraelci su osvojili 2014. u Milanu kada su u produžecima slomili favorizovani Real Madrid i pobedili 98:86. Bilo je 73:73 posle 40 minuta igre. Bio je to drugi uzastopni poraz Španaca u finalima, posle onog nezaboravnog od Olimpijakosa 2013. u Londonu, međutim naredne sezone Real je konačno uspeo i kod kuće osvojio devetu titulu prvaka Evrope, što je i dalje rekord.

Između Reala i Makabija nalazi se aktuelni šampion kontinenta, CSKA, sa sedam titula prvaka.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC