• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jaka Blažič trojkama srušio Real u Madridu!

Autor mondo.rs

Dve trojke Blažiča u poslednjih 68 sekundi za poraz Reala u dosadašnjoj "lepotici" sezone. Ako niste gledali, potražite reprizu.

"Lepotica" dosadašnjeg toka sezone odigrana je u Madridu.

Junak je bio Jaka Blažič.

Bivši košarkaš Crvene zvezde sasuo je 21 poen u koš Real Madrida, od čega dve trojke u poslednjih 68 sekundi i doprineo prvom porazu "kraljevskog kluba" u Evroligi ove sezone, ali i trećem uzastopnom u duelima sa, za njih, uvek neugodnom četom iz Vitorije.

U prestonici Španije, pred šokiranim domaćim navijačima: Real Madrid – Baskonija (eks Laboral Kuča) 87:91 (19:32, 24:22, 23:15, 21:22).

U ovom meču koji bi vredelo potražiti u reprizi, ukoliko niste uspeli da gledate, gosti su imali 17 poena prednosti u drugoj četvrtini (28:45), domaćini stigli na "minus 1" pred kraj treće (66:67) i to pretvorili u obećavajuće vođstvo sredinom poslednje četvrtine od 81:73, ali to je bio samo uvod u novi preokret u kreaciji Blažiča, Adama Hange, Johanesa Vojgtmana i Tornike Šengelije.

Post-game interview: Jaka Blazic, Baskonia Vitoria Gasteiz
Izvor: YouTube



Treba reći i da za Baskijce ove večeri nije igrala eks-NBA zvezda Andrea Barnjani što pobedu na parketu jednog od favorita ove sezone, koji je u meč ušao sa dve ubedljive pobede na startu, daje poseban šmek.

Predvođeni raspoloženim Džejsijem Kerolom, koji je na istom mestu presudio i Olimpijakosu, osvajači Evrolige od pre dve sezone napravili su veliki preokret u 15 minuta igre u trećoj i četvrtoj četvrtini i umalo srušili goste, koji su na "minus 8" brzo zaboravili sve što se dogodilo od velike predstave u prvom poluvremenu i krenuli ispočetka a stigli su do egal završnice u kojoj je Blažič imao poslednju reč.



Slovenac je tresnuo trojku na 1:08 pre kraja za 84:86, na šta je večni Felipe Rejes odgovorio polaganjem uz faul Vojgtmana što je pretvorio u vođstvo od 87:86, a kad je Hanga glatko pogodio "flouter" na drugoj strani, Pablo Laso morao je da zatraži tajm-aut i ubeđeni smo da nije "nacrtao" ono što je odigrao Serhio Ljulj.

Bilo je jasno da će lopta biti kod njega u začetku akcije, ali se sjajni bek zatrčao na ulaz i potom potražio nekakav pas na stranu, na trojku, ali je dodao pravo u ruke Šejnu Longu, koji je sačuvao posed i pozvao akciju Baskonije, a kazna je bila surova – nova trojka Blažiča, preko ruke, za 87:91, na deset sekundi pre kraja.

Svima u dvorani, a bilo je skoro 11.000 ljudi na tribinama, bilo je jasno da će 4. kolo u četvrtak dva tima dočekati sa skorom 2-1.

Najefikasniji u Realu sa 16 je bio Gustavo Ajon, kojeg trener Laso nije uvodio u igru u drugoj i četvrtoj četvrtini!?

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC