• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najskuplji fudbaler sveta bi bio odličan štoper!?

Autor mondo.rs

Žoze Murinjo još uvek "traži" najbolju poziciju i sistem za najskupljeg fudbalera sveta Pola Pogbu, ali ovo nismo očekivali da će spomenuti...

Nije ni potpisao za Mančester junajted, a već su se bili javili kritičari.

Nekadašnje legende tima sa "Old Traforda" žestoko su osporavale odluku vlasnika da ispune želju Žozea Murinja i Pola Pogbu učine najskupljim fudbalerom sveta. Oni su smatrali da je 105.000.000 evra previše za fudbalera čiji doprinos se ne vidi u velikom broju golova i asistencija.

Posle nekoliko slabih partija u dresu "đavola" te kritike su i zastupljenije, a Žoze Murinjo pokušava da pronađe odgovarajući sistem u kom će izvući ono najbolje iz njega.

Za početak - nije mu najbolje odgovarala pozicija centralnog veziste uz još jednog pored sebe, a Murinjo ga "ne vidi" ni iza napadača. Za sve vreme provedeno na terenu u dresu Junajteda najbolje se snašao u sistemu 4-3-3, kada uz sebe ima još dvojicu "pomoćnika" u veznom redu.

Murinjo, nasuprot svima, smatra da je nešto drugo problem sa njim...

"Mislim da tu nije pitanje sistema... Problem je, bar ja mislim, to što dolazi iz zemlje u kojoj je drugačiji stil fudbala. Potrebno mu je vreme kako bi se prilagodio. On je siguran u sebe, pa se lako nosi sa kritikama", podvukao je Murinjo.

Pogba je bio jedan od najlošijih na terenu u porazu od Čelsija (4:0), a Internetom su se već prolomile šale kako ga je naš Nemanja Matić "stavio u džep". Uz poraz, Murinjo je izgubio i najboljeg štopera Erika Bajia...

TRANSFER

Sportski direktor Juventusa Bepe Marota u utorak je izašao sa zvaničnim podacima koji su u vezi sa transferom Pola Pogbe u Juventus. On je objasnio da je Francuz želeo da napusti "Staru damu" i da ga nije motivisao novac, već naredni korak u karijeri, a njegovom agentu Minu Rajoli je od transfera vrednog 105 miliona evra - pripalo neverovatnih 27.

Štoper će pauzirati dva meseca, a njegova zamena bi mogao da bude baš Pogba!?

"On je sjajan fudbaler i mislim da bi bio fenomenalan kao štoper", iznenada je rekao Žoze.

Objašnjava i zašto to misli...

"On ima kvalitetan pas, odličan je u vazduhu, krupan je momak i to bi bilo presudno u njegovoj igri u defanzivi. Bio bi sjajan da dolazi 'iz pozadine' sa loptom. Fenomenalno bi se snašao na toj poziciji", kazao je Žoze Murinjo za "Skaj Sports".

Ipak, teško da je bio ozbiljan kada je ovo izjavio i pretpostavlja se da je hteo da skrene pažnju sa loše forme u kojoj se nalazi Mančester junajted. Ili je možda želeo da poruči Pogbi da sa takvim "fizikalijama" očekuje da se više angažuje u defanzivi na sredini terena, a da drugi manje "rade" za njega?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC