• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ponosnih 90 godina FK Mladost, Kotor Varoš

Autor mondo.ba

Povodom 90 godina postojanja i kontinuiranog rada Fudbalskog kluba Mladost večeras je u kotorvaroškoj kino-sali održana svečana akademija, na kojoj su uručene zahvalnice i plakete pojedincima i institucijama zaslužnim za uspjehe kluba.

Za postignute rezultate i dugogodišnji doprinos u razvoju i unapređenju fudbala u opštini Kotor Varoš načelnik opštine Zdenko Sakan je uručio plakete predstavnicima Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Fudbalskog saveza Republike Srpske, zatim bivšim igračima kluba Ferhatu Bajraktareviću, Mahmutu Fifiću, Marku Bjelobrku, Šefku Fifiću, Aleksi Vučanoviću, Damiru Varošiću, i sadašnjem kapitenu Igoru Vučenoviću.

Zahvalnice za nesebičan doprinos i pruženu podršku u radu FK Mladost i postizanju sportskih rezultata dobili su Područni fudbalski savez Banjaluka, opština Kotor Varoš, JU Centar za kulturu, sport i informisanje, novinar Nebojša Šebić i Duško Kerezović, autor publikacije "90 godina ponosa i tradicije", koja govori o razvoju Mladosti od 1926. godine do danas, a promovisana je večeras u prisustvu brojnih sportskih radnika.

Pozdravljajući prisutne goste načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je istakao dvije vrijednosti koje se vezuju za FK Mladost.

TRG MILJANA MILJANIĆA

U okviru obilježavanja jubileja u toku naredne godine svečano će biti otvoren Trg Miljana Miljanića, legendarnog fudbalskog trenera, koji se nalazi ispred stadiona na kojem igra Mladost, a planirano je i odigravanje prijateljskih utakmica sa rivalima iz okruženja, čime bi se na dostojanstven način obilježilo višedecenijsko trajanje izuzetno popularnog sportskog kolektiva u Kotor Varošu.

"Jedna je ljubav koja je pružena prema svima onima koji su došli u Kotor Varoš u potrazi za egzistencijom, kako bi prezentovali svoje fudbalsko umijeće. A druga je što su rivali sa mnogo uvažavanja dolazili u Kotor Varoš na mečeve protiv Mladosti i taj respekt je stvaran godinama", poručio je Sakan.

Predsjednik kluba Rajko Ponorac je povodom obilježavanja jubileja u prvi plan stavio nemjerljiv doprinos Mladosti u popularizaciji sporta.

"Klub je rastao i egzistirao u teškim vremenima, ali je njegovo postojanje bio podsticaj za mlade naraštaje da se bave fudbalom, sportom i sportskim aktivnostima", dodao je Ponorac.

Član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske Predrag Zgonjanin je predsjedniku Mladosti Rajku Ponorcu uručio zlatnu plaketu povodom devet decenija bogate istorije kluba.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC