• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odigrana predstava "FBI: Dosije Tesla"

Autor SRNA

U banjalučkoj sportskoj dvorani "Borik" večeras je odigrana spektakularna multimedijalna predstava "FBI: Dosije Nikola Tesla", povodom 160 godina od rođenja velikog srpskog naučnika.

Autor Nenad Janković, alijas doktor Nele Karajlić, rekao je uoči predstave o životu, karakteru i djelu velikog srpskog naučnika, da je riječ o uzbudljivom pozorišnom komadu koji podsjeća na film uživo.

On je naveo da je predstava priča o čovjeku koji je došao da pregleda Teslinu sobu nakon njegove smrti, a onda, kroz komunikaciju sa mrtvim naučnikom u snovima, saznao ono što je za Teslu najvažnije.

Janković, koji je u pozorišnom komadu igra njujorškog policajca, otkrio je da je američki Ef-Bi-Aj u Teslinoj sobi našao više filozofskih nego tehnoloških spisa.

"Tesla iz predstave uglavnom filozofira", rekao je Janković i dodao da je srpski naučnik volio poeziju i bio romantičarska duša.

Glumac Nenad Okanović, koji u predstavi igra savjetnika glavnog mafijaša, istakao je da je Tesla jedan od njegovih omiljenih istorijskih likova koji je promijenio svijet.

"Najviše me zanima Teslin način razmišljanja, jer je bio pjesnik, a i prvi je na engleski jezik preveo poeziju Jovana Jovanovića Zmaja", rekao je Okanović.

Predstavom je ispričana priča puna misterije, iznenađenja, zavjera, zabluda, poroka, nade i potrage za srećom.

U predstavi glume i Nebojša Glogovac, Nikola Rakočević, Marko Gvero, Aleksandar Gajin i drugi.

Premijera predstave u Banjaluci dio je premijernog prikazivanja u četiri srpske prijestonice, a uslijedila je nakon Novog Sada i Beograda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop