• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najava strašne sezone, Nole na Božić slavi titulu!

Autor mondo.rs

Novak Đoković i Endi Marej u 36. međusobnom duelu demonstrirali maestralan tenis. Srbin pobedio prvog na svetu i odbranio trofej u Dohi. Kakav maraton...

Ne, nije Endi Marej imao loš dan. Naprotiv!

Novak Đoković je igrao fantastičan tenis protiv najboljeg na svetu i već na prvom turniru u sezoni, u Dohi, najavio povratak na čelo ATP liste.

Put je dug, a Nole nas je uverio da je spreman.

ĐOKOVIĆ - MAREJ 6:3, 5:7, 6:4!

Dva sata i 55 minuta trajao je teniski maraton u glavom gradu Katara! Borba za svaki poen, loptu, bez predaje, a u igri je bilo samo 250 ATP poena. Delovalo je kao da se Đoković i Marej bore za mnogo, mnogo više.

Nema sumnje, pred nama je spektakularna sezona u kojoj će se sve vrteti upravo oko ove dvojice - drugog i prvog igrača sveta. Posle meča u Dohi situacija je sledeća - Novak protiv Mareja, od 36 mečeva, ima 25 pobeda.

Bravo, šampione!


Samo nam to ostaje da napišemo kada se dobije meč na način na koji je to učinio Đoković. Dobijeno je pretvorio u izgubljeno, a onda, kada se malo ko nadao, podigao "iz mrtvih" i fantastičnom igrom uništio trenutno najboljeg igrača sveta.

Iako su obojica od početka igrala neverovatno, Đoković je bio bolji, precizniji, sa mnogo više direktnih poena. I takva slika trajala je do rezultata 5:3 za Srbina u drugom setu. A, onda su počeli problemi...

I Škot je želeo da pokaže zbog čega je lider ATP karavana.

Nole se mučio na svoj servis, ali je i pored toga uspeo sebi da obezbedio tri meč lopte. Međutim, sa druge strane mreže bio je agresivni, rastrčani i motivisani Endi. Sve je stizao, pogađao, jednostavno, igrao je bolje, svemoćno.

Britanac ne samo da je uspeo da spasi meč lopte, već je izbegao "tajbrejk" i treći set počeo osvojenim gemom. Ukupno ih je vezao pet za redom.

Delovalo je da je Novak izgubljen i da ne može da se vrati. Ipak, takvog šampiona je nemoguće otpisati i to bi posle toliko godina trebalo svima da bude jasno. U Đokovića nisu verovale ni svetske kladionice, koje su Mareju, barem po koeficijentima, dale ulogu apsolutnog favorita.

"Feniks" je ustao i pobedio!

Ponovo je Novak kod 3:3 napravio brejk. Ovaj put Marej je izgubio servis, a da nije osvojio nijedan poen. Materijalizovao ga je u sledećem gemu, a kada je ponovo servirao konačno je završio meč.

Doduše, Endi je počeo sa dva poena, ali snage za novi povratak nije imao. Bravo, Nole!

Sledi, pauza, a onda Australijan Open, kada ćemo ponovo gledati Đokovića u pohodu ka još jednoj grend slem tituli i odbrani trofeja.

Rodžer Federer ostaje rekorder Dohe sa tri titule. Marej je imao priliku da ga danas stigne, a sada je izjednačen sa Đokovićem, Edbergom i Petrom Kordom.


UŽIVO:

Tek što je počela teniska sezona i odmah veliki derbi.

Za prvu titulu u 2017. godini boriće se dvojica najboljih na svetu - Novak Đoković i lider ATP trke Endi Marej.

Srbin i Škot će 36. put međusobno odmeriti snage. Đoković je sa 24 pobede daleko uspešniji, ali je poslednji duel u Londonu, u finalu Završnog Masters turnira, pripao Britancu i upravo ga je on ostavio na prvom mestu.

Marej u Dohi nije izgubio set, pobedio je Šardija, Melcera, Almagra i Berdiha, dok je Nole u polufinalu morao da spasava pet meč lopti protiv Verdaska. Pre meča sa Špancem, Novak je "sa nulom" eliminisao Štrufa, Cebaljosa i Štepaneka.

III SET

6:4, 2:0 - BRAVO, ŠAMPIONE!

5:4 - Nije bilo drame u ovom gemu. Đoković servira za titulu! OPET!

5:3 - Potvrđen je brejk...

BREJK!

4:3 - Kakva igra, podigao se Nole i "sa nulom" uzima servis Mareju. Bravo, šampione!

3:3 - Sve od sebe daje Novak i teško ide. Marej je postao defanzivna mašina, vraća nemoguće. Imao je i brejk loptu, ali se Srbin izvukao. Nerešeno je!

2:3 - Ni Marej nema problem da reši svoj servis.

2:2 - Vrlo siguran Đoković na svoj servis. Uspeo je da se psihološki stabilizuje, sada je "samo" problem Marej, prvi igrač sveta.

1:2 - Opet ide lako za oba tenisera prilikom servisa. Tako je bilo i u drugom setu, koji se pretvorio u reviju brejkova.

1:1 - Za početak prekinuo je niz brejkova Endija Mareja, bez izgubljenog poena. Idemo dalje...

0:1 - Psihološki stabilniji Marej osvaja prvi gem. Da li Nole posle svega ima snage da se vrati u meč? U poslednje vreme sve bitno što je imao da uradi protiv Endija nije uspeo. Možda je Doha prekretnica...

II SET

5:7 - Eto, problemi, problemi, problemi... Nema ni "tajbrejka", igra se treći set.

5:6 - Marej igra bolje od Đokovića u ovim trenucima. Jednostavno, za njega ne postoji izgubljeni poen. Nažalost, meč i dalje traje, jer Novak nije iskoristio veliku priliku kada je imao tri meč lopte. Podsetimo, juče je naš teniser spasao pet meč lopti protiv Verdaska...

AU...

5:5 - Novak Đoković nije iskoristio tri meč lopte. Psihološka prednost je sada na strani Britanca...

5:4 - Marej ostaje u meču. Đoković ima priliku da ga završi na svoj servis.

5:3 - Poveo je Marej 0:30, a onda su usledila četiri vezana poena Đokovića. Na gem je od odbrane titule!

- Zaslužuje! Dva smeča na mreži Novaka i poen za Mareja. Doduše, ni Srbin nije lepo gađao, ali je i Škot po ko zna koji put demonstrirao neverovatnu brzinu.

BREJK!

4:3 - U gemu kada je pao i udario glavu Đoković je napravio brejk. Odlično je odigrao, ali i imao pomoć Endija, koji je napravio dve dvostruke servis greške.

- Đoković je nezgodno pao, udario glavom od beton, ali se digao i nastavio meč. Aplauz za njega i Mareja, koji je odmah prišao da vidi da li je sa njegovim rivalom sve u redu.


3:3 - Imao je Novak prvih problema u drugom setu. Marej je stigao do brejk lopte, druge u meču, ali je opet Srbin pronašao rešenje i završio gem. Zanimljivo, svaka duža razmena po pravilu pripada Mareju.

2:3 - Obojica tenisera dosta lakše osvajaju gemove nego u prvom setu. Novak je uspeo samo da izjednači na 15:15. Iako je početak sezone, igraju vrhunski tenis i nema bolje najave za uzbuđenja koja nas čekaju 2017.

2:2 - Istom merom vraća Nole!

1:2 - Marej prvi put u meču dobija gem bez izgubljenog poena.

1:1 - Nije ni Srbin imao većih problema. Marej je samo uspeo da prekine niz od 16 uzastopnih Novakovih poena na prvi servis.

0:1 - Marej je prvi servirao i nije imao problema kao pred kraj prvog seta. Britanac prvi put vodi u meču.

I SET

1:0, 6:3 - Strašna igra Novaka Đokovića u drugom delu seta. Dobio je dva vezana gema bez izgubljenog poena, napravio brejk i poveo u setovima finala Dohe. Bravo, majstore. Još jedan do odbrane trofeja.

BREJK!

5:3 - Na dva razorna servisa Novak je majstorski riternirao i preuzeo dominaciju u poenu. Marej je vodio 40:15, ali je Srbin vezao četiri poena i napravio prvi brejk (1/1).

4:3 - Novak se razigrao. Gem "sa nulom", uz perfektnu igru...

3:3 - Kako se sada izvukao Marej kod rezultata 40:40. Novak je imao "spakovanu" brejk loptu, ali je najbolji teniser sveta odreagovao u skladu sa svojom trenutnom titulom, izvukao se i dobio poen. 

3:2 - I Novak igra najbolji gem od početka. Lagano ga dobija i ponovo ima prednost!

2:2 - Marej gubi jedan poen na svoj servis. U ovom gemu je možda bio odlučujući prvi servis, kada je Britanac uspeo da stigne Novakov "dropšot" i istom merom precizno uzvrati.

2:1 - Još jedan "težak" gem za Đokovića, u ovom je Marej čak imao i brejk loptu. Uspeo je naš teniser servisima da osigura ostanak u gemu i da ga konačno privede kraju. U Dohi se igra vrhunski tenis, nema "lakih" poena.

1:1 - Nekoliko lepih poena, nažalost, Marej je bio bolji i dobio gem.

1:0 - Potrajao je prvi gem, igrao se šest minuta, a dobio ga je Đoković posle dve izjednačenja 40:40. Srbin je uspešno iskoristo "čelendž".

- Počinje, servira Nole!

- Novak brani titulu, prošle sezone pobedio je Rafaela Nadala 6:1 i 6:2. Endi ima dva trofeja 2008. i 2009. i izgubljeno finale 2007. godine.

- Novak se bori za 67, a Marej za 45. titulu!

- Početak meča kasni pet minuta, za sada

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

otiliana

dgjdei

otiliana

zasto

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC