DS: Podrška Saši Jankoviću na izborima!

Autor:

Predsedništvo Demokratske stranke (DS) danas je donelo odluku da za predsedničke izbore podrži kandidata Sašu Jankovića, izjavio je lider stranke Dragan Šutanovac.

0
A- A A+


Odluka je doneta jednoglasno, izjavio je Šutanovac na konferenciji za novinare posle sednice Predsedništva stranke.

Prema rečima predsednika DS Dragana Šutanovca, Saša Janković je "personifikacija vrednosti za koje se zalaže DS".

 "Vođeni interesima građana, ubeđeni smo da je on najbolji kandidat i da će pobediti", rekao je Šutanovac i dodao da je ovo momenat kada u Srbiji treba da uspostavi "sila prava, a ne pravo sile".

Saša Janković, pravnik, nekadašnji novinar, a sada Zašitnik građana (Ombudsman), potvrdio je krajem 2016. godine da će biti kandidat na predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji.

"Biću kandidat građana. Predsednik izražava državno, odnosno nacionalno, a ne stranačko jedinstvo, a stranke svoje mesto mogu, treba i dobrodošle su da pronađu u opštem interesu, a ne obrnuto. Kao i do sada, radiću svoj posao strogo prema Ustavu i zakonu, bez uzmicanja pred bilo kim. U Srbiji treba da postoji red, a ne neizvesnost i strah", rekao je Janković za subotički portal Magločistač.

Njegovu odluku oštro su kritikovali predstavnici vlasti, Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, koji su mu zamerili da nije moralno da objavljuje odluku o tome da će se kandidovati, a da i dalje obavlja nestranačku funkciju Zaštitnika građana.

Ostale vijesti