• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas vanredna sjednica, redovna 15. maja: Izgradnja kolektora u Banjaluci biće prvi put na dnevnom redu

Autor Dragana Božić

Vanredna sjednica Grada Banjaluka biće održana danas, a naredna, 28. redovna sjednica Skupštine zakazana je za srijedu, 15. maja.

 Draško Stanivuković Izvor: Mondo - Slaven Petković

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je kako će odbornici danas u 11:30 časova imati i vanrednu sjednicu Skupštine Grada, na kojoj će se naći Prijedlog odluke o novčanom ulaganju u JP „Akvana“.

"Radi se o tehničkoj stvari. Išli smo na reporogram poreskih obaveza u ovom javnom preduzeću, ali ta odluka nije usvojena na prošloj sjednici. Riječ je o dokapitalizaciji, tako da danas imamo vanrednu sjednicu, kako bi dali sredstva preduzeću „Akvana“ da izmire svoje obaveze. Sjednica će biti oko tih tehničkih stvari, jer nam je ideja da za radnike ovog preduzeća izmirimo sve poreze i doprinose prije nadolazećih praznika. Postoji volja da se ova odluka usvoji", kazao je gradonačelnik.

Podsjećamo da su na prošloj sjednici odbornici Skupštine grada Banjaluka podržali odluku o kreditnom zaduženju grada u iznosu od 1,2 miliona KM kojim će biti riješeno pitanje radnika preduzeća “Akvana”.

Na dnevnom redu sjednice 15. maja će se prvi put naći i izgradnja kolektora na rijeci Crkvenoj, a gradonačelnik Draško Stanivuković je poručio kako je i ovaj put dio odbornika SNSD-a htio da skine ovu odluku sa predloženog dnevnog reda za narednu sjednicu.

"Opet je dio SNSD-a imao namjeru da skinu izgradnju parka, jer im se očigledno ne dopada da Banja Luka ima parkove, što smo i navikli. Par puta su govorili kako su za izgradnju kolektora na rijeci Crkvenoj, a opet su glasali su da se ne grade. Banja Luka treba da zna da su odbornici SNSD-a protiv izgradnje kolektora. Ipak, ja želim da zahvalim svim odbornicima koji to nisu podržali i ovo je prva sjednica Skupštine Grada na kojoj će se naći ova tačka. Ukoliko ova Odluka na sjednici dobije potrebnu podršku, mi možemo početi sa gradnjom kolektora već na ljeto", kazao je gradonačelnik.

Dodao je i to kako su pojedini odbornici SNSD-a predložili i skidanje tačaka sa predloženog dnevnog reda, a koje se tiču izgradnje puta u Česmi i Motikama.

"Mi za ove projekte imamo obezbijeđena sredstva, raspisali smo javnu nabavku, odabrali smo izvođača radova. Riječ je o jednoj tehničkoj grešci u budžetu, zbog koje oni pokazuju da ne žele da finansiraju ovaj projekat", kazao je gradonačelnik.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE