• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završena sjednica: Odobreno zaduženje od 1.2 miliona KM za "Akvanu"

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Odbornici Skupštine grada Banjaluka podržali su danas odluku o kreditnom zaduženju grada u iznosu od 1.2 miliona KM kojim će biti riješeno pitanje radnika preduzeća "Akvana".

 Završena sjednica skupštine grada banjaluka Izvor: Mondo - Željko Svitlica

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da je, uprkos turbulentom danu, izuzetno zadovoljan današnjim sjednicama, na kojima su usvojene bitne odluke.

"Riješili smo pitanje radnika preduzeća `Akvana` koji će imati plaćene sve poreze i doprinose i riješeno zdravstveno osiguranje. Moći će da se pripremaju za nadolazeću ljetnu sezonu, a nastavićemo i da uređujemo naš Gradski olimpijski bazen, da uređujemo naše preduzeće", rekao je Stanivuković.

On je naveo da su na današnjoj sjednici podršku odbornika dobili i program za sport, te kalendari kulturnih i turističkih manifestacija.

Predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković rekao je da je zadovoljan današnjim danom, u kojem su na dvije vanredne sjednice usvojene bitne odluke.

"Na prvoj sjednici smo usvojili odluke o nagradama i priznanjima, odnosno izabrali sve one ljude koji će na Dan grada dobiti nagrade. Usaglasili smo se o svemu tome i drago mi je da nagrade idu prema ljudima koji su te nagrade i zaslužili", istakao je Ninković.

On je dodao da se prvi put desilo da se dodijele tri Ključa grada sa Poveljom "Počasni građanin grada Banjaluka", povodom obilježavanja 22. aprila - Dana grada.

Ninković je podsjetio da su odbornici danas izglasali da Ključ grada dobiju Miloš Vučević, Ivica Dačić, te posthumno general Momir Talić.

On je dodao da je van snage stavljena odluka o dodjeli zemljišta za obavljanje pogrebne djelatnosti na lokaciji u naselju Petrićevac.

"Usvojili smo i prijedlog programa razvoja sporta, što je takođe važan dokument", rekao je predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Ninković je istakao da je i druga današnja sjednica Skupštine grada značajna, jer je riješeno pitanje preduzeća "Akvana" usvajanjem kreditnog zaduženje grada od 1,2 miliona KM.

"Sva dugovanja zbog poreza i doprinosa biće izmirena kompletnim iznosom tog kredita i radnici `Akvane` neće čekati pet, šest ili sedam godina da im se izmire te obaveze", pojasnio je Ninković.

On je rekao da su danas donesene i odluke vezane za kalendare turističkih i kulturnih manifestacija, te da je usvojena odluka o preraspodjeli budžetskih sredstava koja se isključivo odnosi na kalendar turističkih manifestacija.

"Bilo je potrebno obezbijediti dodatna sredstva kako se ne bi u amandmanskom djelovanju skidala sredstva sa određenih manifestacija, pa smo dogovorili da napravimo akt o realokaciji sredstava i da na te stavke prebacimo još oko 80.000 KM, koliko je dovoljno još da se rasporedi na određene manifestacije", naveo je Ninković.

Odgovarajući na pitanje kada se može očekivati redovno zasjedanje Skupštine grada Banjaluka, Ninković je rekao da će to usaglasiti sa koalicionim partnerima, te da bi plan bio da to bude zadnja sedmica u aprilu.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE