• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ješić: Javnost je obmanuta u vezi sportske gimnazije u Banjaluci (VIDEO)

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Odbornica u Skupštini grada Banjaluka Dijana Ješić zatražila vanrednu sjednicu gradske skupštine, kako bi povukli saglasnost za kredit za izgradnju sportske gimnazije.

 Dijana Ješić o problemima sa sportskom gimnazijom Izvor: YouTube/Screenshot

"Danas sam tražila da se zakaže još jedna vanredna sjednica kako bismo povukli saglasnost za davanje kredita za izgradnju Sportske gimnazije", izjavila je.

Ona tvrdi da je gradonačelnik Draško Stanivuković obmanuo javnost, jer je na zadnjoj sjednici, na kojoj je i usvojena Odluka o kreditnom zaduženju za izgradnju Sportske gimnazije, izjavio da je Sokolski dom (gdje je predviđena izgradnja) u vlasništvu Grada.

"Prema izvodu iz katastra, Sokolski dom je i dalje je u vlasništvu Sokolskog društva, a Grad je digao kredit i raspisao tender za radove na zgradi koja nije u njegovom vlasništvu", navodi Ješićeva.

Pored problema vlasništva, ističe Ješićeva, problem je i inicijativa o osnivanju Sportske gimnazije ili sportskog odjeljenja u okviru banjalučke Gimnazije uz elaborat o opravdanosti, koja je prema Zakonu o srednjem obrazovanju, trebala biti pokrenuta od strane Grada ili od strane Gimnazije, ali u Ministrstvo prosvjete i kulture do danas ta inicijativa nije stigla.

"Na sve sam ovo upozoravala na zadnjoj sjednici, 28.03.2024.godine, ali me je gradonačelnik, uz nekolicinu odbornika, ubjeđivao da je to sve urađeno u skladu sa Zakonom, te da je Gimnazija pokrenula inicijativu", kaže Ješićeva, te zaključuje:

"Ja sam saglasna da nam je Sportska gimnazija potrebna, ali to mora da bude urađeno u skladu sa zakonom. Samo zbog gradonačelnikove želje da što više stvari započne i da se time pohvali, nijedna procedura nije ispoštovana. Uz navedeno, ne postoji ni nastavni plan i program za sportsku Gimnaziju, a nema ni odobrenih udžbenika za taj program. Jedino što imamo vezano za Sportsku gimnaziju je kredit i raspisani tender. U najboljem slučaju, ova Gimnazija bi mogla da počne sa radom sljedeće godine, čak i ukoliko bi zgrada u skorije vrijeme bila upisana kao vlasništvo Grada".

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jesic = preletac

Zasto nisi vratila mandat PDP, postena, svi kod Trivicke preletaci, a ona to napadala i gnusala se toga. I ko finasira Narodni Front, ko placa kancelarije i sve?

Baraba

@Jesic = preletac Sram te bilo,raspitaj se malo ko je ko,pa onda piši.Ovdje rijetko ko procita sustinu vijesti,nego samo ovaj je od ovog,ovaj je od onog,ko te placa i tako zo…bla bla

@Baraba

@Jesic = preletac Najbolja drugarica od Trivicke je Jesicka tako i usla u stranku i probijala se, i onda prebjegla. I ona svako malo samo kritikuje i izvrsava naredbe drugarice. I zato je glupost citati vijesti od ovog preletaca.

MONDO REPORTAŽE